Отидете към основна версия

26 Септември, 2019 12:35, обновена 26 Септември, 2019 12:35 9 131 27

Маринела Арабаджиева се връща зад решетките

  • маринела арабаджиева-
  • ветко арабаджиев-
  • арабаджиеви

Апелативният специализиран съд отмени определението на спецсъда, който беше изменил мярката ѝ в "домашен арест"

Апелативният специализиран съд остави Маринела Арабаджиева с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Апелативните магистрати отмениха определението на спецсъда, който беше изменил мярката ѝ в "домашен арест". Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени в закрито заседание мярката ѝ за неотклонение в "домашен арест". Причината за решението бе влошеното ѝ здравословно състояние.

Апелативният съд днес реши, че тя може да се лекува и в затворническата болница.

На следващия ден Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу това определение. От държавното обвинение мотивираха протеста си с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева, които сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест. Другият мотив е отказът на Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница "Лозенец", въпреки постановление на наблюдаващия прокурор от юли месец.

Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания на 30 май. Непосредствено след пристигането ѝ в София, тя бе привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинения. На проведения разпит тя отказа да дава обяснения. Маринела Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления (при условията на съучастие и в рамките на продължавано престъпление), както и пране на пари.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини