Отидете към основна версия

7 631 13

Нови подробности за побоя над Слави Ангелов

  • слави ангелов-
  • побой

Нападателите били трима

Снимка: БГНЕС

Главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов, който бе жестоко пребит от трима мъже с метални пръти, е с обезобразено лице и счупен крак, а вчера бе опериран в ИСУЛ. Животът му е извън опасност, пише "Телеграф".

Нападението е станало около 20,50 ч. във вторник пред дома на журналиста.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че се разследват няколко версии за нападението, като основната е свързана с дадена поръчка за покушението. Работи се по всички направления, не се изключва нито една хипотеза, допълни той. Междувременно цялата журналистическа гилдия, МВР, главният прокурор и депутатите остро осъдиха побоя над Ангелов и призоваха за бързо решаване на случая.

"Версиите са няколко, но от начина на извършване на престъплението най-вероятно говорим за дадена поръчка за покушение срещу Ангелов. Поръчка, свързана с работата му, което е абсолютно недопустимо. Ангажирани са колегите от СДВР и Национална полиция", коментира още главсекът на МВР Ивайло Иванов.

По думите му Ангелов нямал предположение кой и за какво може да е поръчал побоя. Криминалисти обясниха, че събират записи на камери, които са заснели бруталния акт. От тях ставало ясно, че нападателите са трима. Първият побегнал, след като видял съседа на Ангелов, а другите двама продължили побоя, като нанасяли удари по краката на журналиста.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.

Свързани новини