Отидете към основна версия

13 530 42

Извънредни новини от съда за Арабаджиеви

  • арабаджиеви-
  • ветко-
  • маринела

Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно и да бъде под домашен арест в жилище на ул. "Любата"

Състав на специализирания съд взе решение Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно и да бъде под домашен арест в жилище на ул. "Любата".

Съдът спря и делото срещу бизнесмена Ветко Арабаджиев, като причина за това е висящо дело в съда в Испания по нова заповед за арест, издадена на 24 април 2020 година.

Доказателствата срещу останалите 7 подсъдими за участие в ОПГ за измами и пране на пари върна на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения.

Няма да бъдат изменени паричните гаранции на сина на Ветко Арабаджиев - Вълчо и останалите подсъдими подсъдими по делото.

Мярката за неотклонение на Ветко Арабаджиев "задържане под стража" също е изменена в домашен арест, но засега той няма да бъде освободен незабавно като съпругата си Маринела. Причината е, че решението подлежи на протест и обжалване пред Апелативния специализиран съд. Дали Ветко Арабаджиев ще се прибере в дома си в Бояна, ще стане ясно по-късно.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са подсъдими за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари.

В началото на годината КПКОНПИ внесе иск за отнемане на имущество срещу двамата и свързани с тях юридически лица на обща стойност над 379 млн. лева.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.

Свързани новини