Last news in Fakti

22 Януари, 2020 14:46 7 749 18

Искат да отнемат хотелите на Арабаджиеви

  • арабаджиеви-
  • ветко арабаджиев-
  • маринела арабаджиева

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) ще внесе в Софийския градски съд (СГС) иск за отнемане на имущество срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви

Искат да отнемат хотелите на Арабаджиеви - 1

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) ще внесе в Софийския градски съд (СГС) иск за отнемане на имущество срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви и свързани с тях юридически лица на обща стойност 379 444 968 лв. Двамата са обвинени в участие в организирана престъпна група за финансови престъпления.

Комисията претендира отнемане на апартамент в центъра на София с две паркоместа и склад и парцел с двуетажна сграда в строеж в кв. "Бояна" на обща стойност 5 750 000 лв. и два луксозни автомобила – Rolls-Royce и Range Rover за 401 250 лв.

В иска е включена и левовата равностойност на намерени парични средства в различни валути, равняваща се на на 2 295 806.54 лв. КПКОНПИ иска от СГС отнемане и на дружествени дялове и акции, които са обезпечени с възбрана върху хотелски комплекс в София, три хотелски комплекса в курорта "Елените" и един в "Свети Влас".

През октомври КПКОНПИ внесе в СГС иск за отнемане на имущество на обща стойност 6 815 744.58 лв. и срещу сина им Вълчо. В сумата са включени и намерените налични 2 295 806.54 лв. в различни валути.

На последното заседание на КПКОНПИ са взети общо 13 решения за внасяне на искове в СГС и в окръжните съдилища в Благоевград, Бургас, Варна, Перник, Плевен и Русе за отнемане на имущество на обща стойност 384 120 283.88 лв.

Проверките срещу тринадесетте лица са започнати след получени уведомления от прокуратурата за привличането им в качеството на обвиняеми за извършени престъпления - държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, включително и в организирана престъпна група, трафик на хора, имотна измама и финансови престъпления.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргамел

    36 3 Отговор
    А дано, че са супер противни измамници тия. И като ги вземат да върнат Кемпи в предишния му вид ако може
  • 2 666®

    36 2 Отговор
    Излиза, че нямат изкаран нито лев честно? За толкова години под носа на държавата? Това е странно. Финансови престъпления е много общо някак и удобно. Дали едно дебело шопарче не иска да вземе състоянието им ей така без нищо? По мутренски както се казва. И да разделят с една друга мутра баницата, както стана с КТБ?

    Коментиран от #14, #17

  • 3 Гост

    29 1 Отговор
    лошото е че сигурно са във ВИП килии и никой не ги е онодил още....
  • 4 Иван

    23 1 Отговор
    Много като тях има в България. Трябва всички като тях да ги занулят и парите в пенсионният фонд. Всички хотели в България са с крадени пари. Работел съм го този бизнес по морето и зная какво се изкарва за три месеца, така е и по Балкана. В големите градове може да се изкарат пари от хотелиерство.
  • 5 Факт

    31 0 Отговор
    И ще ги лапнат други престъпници, както стана с КТБ!
  • 6 да де

    19 0 Отговор
    Па то за това е зора друг да ги лапне "законно" иначе къде са бляли властите досега, че било незаконно.
  • 7 Стефан Игнатов

    8 1 Отговор
    Те отдавна са отнети от Паскал Дойчев!! Подлогата на Бойко Борисов . Да се подготвят Васил Божков и други богаташчета с големи бизнеси
  • 8 Госあ

    11 1 Отговор
    През 80-те години на 20 век Вълчо/Ветко се труди като шофьор-разносвач на кренвирши и салами в пловдивския Месокомбинат. Колегите му от този период го определят като тих и скромен, дори хрисим, който е пристигнал от асеновградските села и длъжността му на шофьор в голямото предприятие е задоволителен обществен статус. Други пък го определят като „доста глуповат, но нахален и невъзпитан”.Социалистическата система се тресе и бодрите момчета от Държавна сигурност са впрегнати в търсене на бъдещите капиталисти, които ще слушкат и изпълняват повелите на партията в новите времена, които настъпват. И така оперативния работник от ДС-Пловдив Панчо Панчев си харесва 33 годишния момък от асеновградските села. Вероятно е имало и сериозни причини офицерът от тайните служби да се спре на него – послушание, предприемчивост, умение да пази тайна, да върти пари и т.н. На 12 юли 1989 год. ОР Панчев вербува Вълчо Кузмов Арабаджиев като агент на Държавна сигурност-Пловдив и двамата избират псевдонима на новия агент – Стефан. След дванадесет дни на 24.07.1989 год. Стефчо е регистриран в дневника на ДС като нов и надежден сътрудник на комунистическите тайни служби. Само след четири месеца комунистическия режим ще рухне и страната ще поеме трудния и грапав път на промените, площадите ще ехтят от възгласи за разправа с властимащите, за справедливост и отърваване от зависимостите, хората ще търчат да правят избори, да се опитат да започнат начисто пътя си, но… Едни потайни хора са

    Коментиран от #9

  • 9 Госあ

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    но… Едни потайни хора са помислили и планирали бъдещето за години напред, знаят на кого и как да заложат, за да се завърти рулетката на новобогаташите, на онези верни момчета на партията и милицията, които ще градят светлото бъдеще.

    Коментиран от #18

  • 10 СУЛТАН АХМЕД!

    6 1 Отговор
    ЕЙ В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е ПРЕСТЪПННО ОТ Б.Б. ДО ДОГАН И ОКОЛО ТЯХ И ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ТЕЗИ БОКЛУЦИ Е МАФИЯ НО ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ВСИЧКИ ДО ЕДИН! НОВАТА ГРУПИРОВКА ЕЙ, ЕЙ, РР.... ЩЕ ГИ НАПРАВИ НА ШКЕМБЕ ЧОРБА ВСИЧКИ ОТ А, ДО Я.
  • 11 месара

    7 1 Отговор
    ама още ли не са ги отнели, кво ги бавят?!
  • 12 боцмана

    7 3 Отговор
    Да им вземат всичко и в замяна да им дадат един общински апартамент в Столипиново при орките.
  • 13 МАТЕВ

    4 0 Отговор
    АМА ЩО НА ТАПУНДЖИЕВИ ТЕ СА НАШТЕ ОКРАДЕНИ КИНТИ И ЗАЩО САМО ТЕХНИТЕ...
  • 14 Николенко

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "666®":

    Давай Хорейшо, разбий ги !
  • 15 Маргина

    2 0 Отговор
    Мой е вече Виктория палас
  • 16 Вуйо

    0 0 Отговор
    Когато спреш да се отчиташ и да слушкаш е така
  • 17 999

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "666®":

    Дебелия иска всичко с помоща на зеленчука и прокурора няма да ги бъде тия двамата ами им се чудя защо допуснаха това..
    А Българския народ е толкова прост че не разбира нищо какво се случва
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.