Отидете към основна версия

3 048 16

След спецакция: Разкриха подробности около залавянето на издирвания стрелец

  • стрелец-
  • сърница

С оглед безопасността на полицаите през нощта не са предприети действия по издирването му

Снимка: БГНЕС

След спецакция хванаха издирвания въоръжен и опасен мъж от село Сърница, който избяга в гората след спор и стрелба по съселянин.

На брифинг полицията в Хасково разкри повече подробности около залавянето му.

"Снощи в 18:40 ч. възникнала разпра между две семейства по повод животни, които отглеждат. 55-годишният Бейсим Салиф, който е криминално проявен за незаконно оръжие и кражби, заплашва другото семейство с огнестрелно оръжие, което в етапа на конфликта е отнето. Впоследствие взима нож и ранява съседката. След което бяга и се укрива в близка местност. Полицаи се опитват да го задържат, но той открива стрелба. Това се случва през нощта", посочиха от полицията.

„С оглед безопасността на полицаите през нощта не са предприети действия по издирването му, изчаква се сутринта. Районът беше блокиран. Населението беше информирано, че търсим въпросния мъж. В следобедните часове, около 15:00 ч. днес той е излязъл в съседния кърджалийски окръг и е нападнал местен жител. С помощта на този човек издирваното лице е задържано”, каза главният секретар на ОДМВР – Хасково Петър Тодоров

При задържането Бейсим Салиф е оказал съпротива и е леко ранен, като в момента е настанен в болница, допълниха още на брифинга.

След като се установи здравословното му състояние, той ще бъде задържан за 24 часа.

Образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Работи се и по заплаха за убийство. Текат интензивни процесуално-следствени дейности. Провеждат се и разпити със свидетели. Назначени са медицински експертизи.

Салиф има предишни криминални проявления за кражби и съхранение на бойни вещества. На брифинга стана ясно още, че срещу нападателя многократно са подавани сигнали от съседи.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.

Свързани новини