Отидете към основна версия

23 951 179

Ето как са откраднали джипа на Деси Банова

  • десислава банова-
  • джип-
  • кражба

Инцидентът е станал в мол на "Околовръстното шосе"

Снимка: Архив

Съпругата на бившия президент Росен Плевнелиев - Десислава Банова разказа как е бил откраднат автомобила ѝ.

Това е станало в събота около 15.50 часа в голям мол на "Околовръстното шосе" в София.

Банова паркирала колата и, вървейки към входа на мола, чула сигнала за заключване на колата. "Говорех по телефона, когато един мъж с огромна раница на гърба доста арогантно се бутна поне 3 пъти в мен. Може би, ако не говорех по телефона, щях да реагирам доста по-бързо, защото бях чувала за подобна схема. Влизайки, не видях мъжа да влиза в мола с мен, и усетих, че нещо се случва. Върнах се - видях го, че той се насочва към моята кола. И видях как тя се отдалечава и излиза от паркинга с друг шофьор", разказа Банова.

Той, бутайки се в мен, се опитва да прихване сигнала на ключа. Другото лице, което седи до колата, влиза в нея и потегля безпрепятствено, обясни схемата тя.

Веднага подадох сигнал до тел. 112, уточни Десислава Банова. Тя разкри, че към 15,56 часа е изчезнал GPS сигнала от джипа ѝ на приложението на телефона ѝ.

Според Деси Банова тя е станала жертва на опитни автоджамбази, които са я следили.

Кражбата е заснета от охранителните камери, които са разположени в паркинга. Крадците са толкова опитни и разполагат с висококачествена техника, че за минути успяват да заглушат сигнала от GPS системата за проследяване на автомобила. Последната точка, на която Банова е видяла колата си, е на околовръстното, близо до Горубляне. Оказва се, че този търговски център е доста предпочитан от крадците, тъй като бариерите на паркинга са винаги вдигнати, а оттам се озовават на околовръстното, където няма светофари и скоростта е висока.

„Пълният абсурд е, че това се случва за четвърти път, абсолютно безнаказано и най-вероятно от една и съща престъпна група”, смята Банова.

От управата на мола не отговориха на запитвания от страна на NOVA. От МВР и прокуратурата ни увериха, че тече разследване.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 67 гласа.

Свързани новини