Отидете към основна версия

3 968 4

Кремират Мая Плисецкая

  • плисецкая-
  • балерина-
  • русия
Снимка: АР/БТА

Последната воля на примабалерината е да бъде кремирана и прахта й разпръсната над Русия. Погребението ще бъде в Германия като на него ще присъстват само най-близките й роднини и приятели. Последните години тя живя със съпруга си Родион Шчедрин в Мюнхен. Там Плисецкая писа, събеседва с журналисти, понякога изнасяше майсторски класове и дори излизаше на сцена.

В своя скромен дом в центъра на баварската столица тя и съпругът й живяха доста години, но се чувстваше, че на великата Плисецкая някак й е скучно. И причината не е в липсата на добър немски, а по-скоро в липсата на традиции в балета и добри школи. Самата тя признава, че в Бавария цени повече бирата, но в много ограничено количество.

Сега на Шчедрин му предстои да реши къде да бъде погребана Мая Плисецкая. От руското консулство в Мюнхен съобщават, че все още никой от роднините й не е поискал помощ за пренасяне на тялото в Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Почина Мая Плисецкая

    Днес в Германия от сърдечен пристъп почина руската прима балерина Мая Плисецкая, съобщи генералния директор на Болшой театър, Владимир Урин, цитира ...
    02.05.2015
    17 241
    7