Отидете към основна версия

3 457 15

Ибряма: Аз съм лесен, но народните музиканти не заслужават ли помощ

  • иво папазов-
  • ибряма-
  • народни изпълнители

Коментар на Иво Папазов - Ибряма във фейсбук

Животът на музикантите през последната година стана много тежък. Мои приятели ми се обаждат за помощ, а аз нищо не можех да направя за да им помогна. Затова наскоро много се зарадвах, като научих за инициативата на Рут Колева и други, за подкрепа към музикантите. Време беше някой да предприеме нещо! Днес обаче разочарованието ми е много голямо.

Оказва се че помощта е за рок, поп и джаз музиканти. За мен не е проблем да кандидатствам за тази помощ. Един американски критик беше казал че съм Джими Хендрикс на кларинета. Бил съм на фестивали, като например музикалния маратон на Бруклинската музикална академия, на който се представяха само авангардни музиканти.

Създал съм стил, който бе наречен балкански джаз или фолк-джаз.... но нима е редно, музикантите да се делят по стил и да бъдат дискриминирани според стила в музикалното изкуство, който са избрали? Нима народните музиканти не заслужават подкрепа? Искам да помоля всеки, който прочете това да го сподели и да предупреди управляващите, че това отношение е нередно и обидно.

Народните музиканти са дали много на България. Не ги забравяйте!

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 17 гласа.

Свързани новини