Last news in Fakti

10 Юли, 2015 04:33 955 0

Йълдъз Ибрахимова и Ибряма с култов спектакъл в Русе

  • йълдъз ибрахимова-
  • ибряма-
  • русе-
  • джаз-
  • иво папазов-
  • концерт-
  • джаз фолк класик-
  • фолклор

Концертът е плод на усилията на режисьора Пламен Панев

Двама виртуозни български изпълнители и техният общ проект „Джаз фолк класик“ се подготвят да напълнят „Арена Русе“ в началото на есенния сезон.

Колоритните Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма, в компанията на една от най-старите филхармонии в България – „Проф. Димитър Ненов” - Разград, ще излязат на сцената в новата русенска зала на 18 септември, петък, съобщиха от „Арена Русе".

„Джаз фолк класик“ представлява уникално съчетание на стилове – джаз, фолклор, етно, класическа и симфонична музика, обединени в прекрасна хармония. Концертът е плод на усилията на режисьора Пламен Панев, който започва работа по него миналата година.

Двамата неповторими изпълнители със световна слава – джаз-певицата Йълдъз Ибрахимова и кларинетистът Ибряма, страхотният оркестър „Тракия“ с ръководител Нешко Нешев и разградската филхармония обещават да доставят на публиката изключително емоционално и вълнуващо преживяване, което е без аналог в България до този момент.

След Русе „Джаз фолк класик“ ще бъде представен в Зала 1 на НДК в София, а вече е обявена дата за гостуване и в един от най-авторитетните културни центрове в световен мащаб - „Зурлу център“ в Истанбул през октомври.

В края на ноември в Русе пристигат 12-те най-талантливи ученици от Фондацията на Лучано Павароти, които неведнъж са вдигали на крака публиката в Париж, Брюксел, Амстердам, Ню Йорк. Гласовете на Италия „Белканто“ е поредният проект на виртуоза Франко Драгоне. Проектът, който отдава почит на един от най-великите творци – незабравимия Лучано Павароти, ще бъде на сцена в Русе на 27 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА