Отидете към основна версия

1 205 5

Фестивалът в Кан осъди остро ареста и разпита на иранската актриса Таране Алидусти

  • иранска актриса-
  • арестувана-
  • фестивалът в кан-
  • остра реакция-
  • таране алидусти

Френската културна институция призова за незабавното освобождаване на актрисата, задържана в събота в Иран

Снимка: БГНЕС

Фестивалът в Кан осъди остро ареста и разпита на иранска актриса Таране Алидусти, съобщи АФП. Френската културна институция призова за незабавното освобождаване на актрисата, задържана в събота в Иран. Алидусти подкрепи протестното движение в страната си.

Солидарни сме с мирната демонстрация в подкрепа на свободата и правата на жените, се казва в съобщението на фестивала в Кан, публикувано в социалните мрежи в понеделник, предава БТА.

Таране Алидусти е най-известната личност, задържана във връзка с протестите в Иран през последните три месеца.

Британската поп група „Пет Шоп Бойс“ обяви правителството в Иран за фашистко и публикува в социалните мрежи фотография на актрисата, придружена от информация за ареста ѝ.

Директорът на кинофестивала в Торонто Камерън Бейли нарече Таране Алидусти „една от най-талантливите и разпознаваеми ирански актриси“. „Надявам се, че скоро тя ще бъде освободена и ще продължи да представя иранското кино“, се казва още в съобщението на Бейли.

38-годишната Алидусти е известна с участието си във филма „Търговският пътник“, спечелил награда „Оскар“ за чуждоезичен филм през 2017 г.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини