Last news in Fakti

4 Юни, 2021 10:16 2 011 4

Филм с Мария Бакалова в официалната селекция на Кан

  • кино-
  • фестивалът в кан-
  • кинофестивал-
  • кинофестивал в кан-
  • кан

Историята във филма е вдъхновена от истински случай

Филм с Мария Бакалова в официалната селекция на Кан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Българският филм „Жените също плачат“* (Women do cry) с участието на Мария Бакалова влиза в програмата на фестивала в Кан (6-17 юли), информира „Площад Славейков“. Продукцията на Мина Милева и Весела Казакова ще представи страната ни в категорията „Особен поглед“.

Програмата традиционно се провежда паралелно с конкурсната програма, където филмите се борят за голямото отличие „Златна палма“.

Една от ролите в „Жените също плачат“ е изиграна от Мария Бакалова, за което потвърди самата тя в Инстаграм профила си. "Нямам търпение да се видим следващия месец в Кан, момичета", пише Мария към останалите членове на екипа на филма. Детайли от сюжета не се разкриват, но в центъра на историята са „семейство жени в общество, в което думата „пол“ е непозната“.

Историята е вдъхновена от истински случай, а действието се развива на фона на бурни анти-джендър протести в България, пише в сайта на mk2, фирмата, която разпространява филма.

Дуото Казакова-Милева са познати с работата си по документалната драма „Звярът е още жив“ и игралния „Котка в стената“, избран в официалната селекция на фестивала в Локарно през 2019 г. „Демоничното дуо“, както са определяни двете, разобличава „абсурдните, но за жалост реалистични противоречия в българското общество“, представят филма от mk2.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гервер

    5 0 Отговор
    и аз кво?
  • 2 На корветка

    6 0 Отговор
    Чудя се отзад дали цепката на роклята и не стига до чертата на дупните и бузи? Иначе била протов половете,ама няма нищо против да има излъчване на корветка. Хайде последнодасе определи - жендърка или дамска съблазнителка? Нагла лицемерка.
  • 3 SH BG

    6 0 Отговор
    Действието се развива по време на разюздано и нагло провеждано сборище на прайд извратеняци от ЛГБТ...!!!

    Дааа...!!!
  • 4 Хаха

    4 0 Отговор
    Анти-джендър протести.. Ясно защо са го селектирали :D