Лошите новини за любителите на вкусната индийска храна тази седмица идват от Глазгоу, където на 77-годишна възраст е починал изобретателят на легендарното пиле тика масала, научихме от BBC.
Шеф готвачът Али Ахмед Аслам съчетава двата класически индийски вкуса през 70-те години на миналия век, когато капризен клиент иска от него да направи пилето тика по-сочно. Някои легенди обаче гласят, че той първоначално не е използвал масала сос, а е добавим доматена крем супа, а едва след това прави корекция в рецептата си.
Друг любопитен факт е, че „Господин Али“, както е известен в Шотландия, е от пакистански произход. Семейството му се мести на „острова“, а през 1964 г. той сам отваря първия си ресторант в столицата.
Ресторант „Шиш Махал“ затвори врати за 48 часа в знак на уважение към своя основател.