Лошите новини за любителите на вкусната индийска храна тази седмица идват от Глазгоу, където на 77-годишна възраст е починал изобретателят на легендарното пиле тика масала, научихме от BBC.
Шеф готвачът Али Ахмед Аслам съчетава двата класически индийски вкуса през 70-те години на миналия век, когато капризен клиент иска от него да направи пилето тика по-сочно. Някои легенди обаче гласят, че той първоначално не е използвал масала сос, а е добавим доматена крем супа, а едва след това прави корекция в рецептата си.
Друг любопитен факт е, че „Господин Али“, както е известен в Шотландия, е от пакистански произход. Семейството му се мести на „острова“, а през 1964 г. той сам отваря първия си ресторант в столицата.
Ресторант „Шиш Махал“ затвори врати за 48 часа в знак на уважение към своя основател.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Сатана Z
Подобно на Българската кухня,която е изцяло Турско—ориенталска в Кралството също набиват Индийски ястия.
Коментиран от #2, #3
00:02 22.12.2022
2 МаКаРон
До коментар #1 от "Сатана Z":
Ял съм доста манджи и тази не е сред любимите ми.Въпрос на вкус казало кучето и си облизало задницата00:23 22.12.2022
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Гого
Коментиран от #6
05:32 22.12.2022
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Коректора
До коментар #4 от "Гого":
Заглавието, в заглавието е скрит клча от бараката.... Едно време списващите ползваха едни хора, които четяха писаниците им, коригираха правописните грешки и тогава се публикуваше написаното, но сега.... всичко е "демократично"07:57 22.12.2022
7 Един
08:49 22.12.2022
8 А Българското е
09:10 22.12.2022
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 От 80-те процента
11:38 24.12.2022