Отидете към основна версия

1 496 1

Москов обвини директори на болници в източване на НЗОК

  • петър москов-
  • директори-
  • болници-
  • източване-
  • нзок

Днес бюджетът й бе окончателно приет от НС, което означава, че ще има 3 млрд. лв. за здраве

Снимка: БТА

По време на дебатите за бюджета на Националната здравноосигурителна каса днес, здравният министър Петър Москов обвини директори на болници за източването на пари от касата.

Днес бюджетът й бе окончателно приет от НС, което означава, че ще има 3 млрд. лв. за здраве.

„Това са документи, иззети от инспектората на министерството от една от областните болници. Тук вътре в докладите от един от началниците на клиники до директора на болницата, подписан с печати на болницата, входящи номера: Еди кое си име, той е с апендисит, той е приет по пътека по перитонит. Какво надзирава касата?”, попита той докато показваше документите от парламентарната трубуна.

Министърът даде и пример за друга болница по отношение на отчетността.

„Еди кой се, наричан от нас Индиана Джоунс с хиляди усилия остава да се оперира. Касата трябва да знае това нещо. А на кой да го кажа? Защото вие сте назначавали тези хора и сега се борите това да не бъде променено. Лимончо, наричан от нас портокалчо, остана при нас да се оперира, защото се обади сина му от Канада. Това се случва в българските болници и това ще се промени”, увери д-р Москов.

Москов подчерта, че местният шеф на касата не е назначен от това мнозинство, което сега е упреквано от опозицията и попита какво точно надзирава Касата.

"Защото това е източване на пари и то на вашите пари”, уточни той.

В отговор Мая Манолова заяви, че е недостойно за министъра да чете така извадки от трибуната на парламента, по примера на един бивш вътрешен министър със СРС-та. "Бъдете коректен да го направите по нормален начин, за да могат хората да се защитят", заяви тя.

„Красивите приказки за реформа нямат никаква стойност”, каза още Манолова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини