Отидете към основна версия

8 087 77

Почина тигърът Путин

  • тигър-
  • путин-
  • почина-
  • минесота-
  • зоопарк

Тигърът е издъхнал от сърдечна недостатъчност

Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

12-годишният тигър Путин е починал след сърдечен пристъп, получен по време на планова медицинска процедура, съобщиха от зоопарка в Минесота, САЩ.

Тигърът е издъхнал от сърдечна недостатъчност, въпреки усилията на ветеринарите, зоотехниците и персонала на зоопарка.

Зоологическата градина добави в изявлението си, че служителите се грижат за тигри от повече от четири десетилетия, като през това време в помещенията са родени 44 тигъра.

„Днес е невероятно тежък ден за всички нас в зоологическата градина в Минесота и ще скърбим доста време“, каза директорът на зоопарка Джон Фроули.

Путин живял в зоологическата градина в Минесота от 2015 г. и бил подложен на „превантивен здравен преглед, който включва събиране на проби за подпомагане на усилията за размножаване“, свързани с мерки, подпомагащи оцеляването на вида амурски тигър, който според зоопарка е „глобално застрашен“.

От зоопарка твърдят, че има около 103 амурски тигъра в зоологически градини в Северна Америка, акредитирани от Асоциацията на зоологическите градини и аквариуми (AZA). Смята се, че в дивата природа живеят по-малко от 500 амурски тигъра.

Путин е получил името си след раждането си през 2009 г. в Чехия.

„Неговото генетично важно наследство живее, тъй като той е създал множество малки, включително едно, родено през 2017 г. в зоопарка в Минесота“, казаха от зоологическата градина.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

Свързани новини