Отидете към основна версия

19 444 53

Петко Симеонов: За тъпата провинция и магистралите

  • хемус-
  • магистрала-
  • път

Пътят София-Калотина, както и входа на България от Сърбия, остава на селско равнище

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Винаги съм бил за пътната инфраструктура. Без нейното цялостно изграждане нищо не може да се гради. Оставаме си дълбока и тъпа провинция.

Това написа в профила си във Фейсбук Петко Симеонов.

Построените магистрали са особени - "Тракия" има плажен характер (да стигат ли софиянци бързо до морето!); "Марица" е кафеджийска (лесно и бързо да се пие кафе в Цариград); "Струма" се строи пак на плажен принцип (колко е близо София до Егея)... По "Хемус" - практически нищо. Вторият мост на Дунав, при Видин, "виси" във въздуха. До него няма и не се строи нормален път. Първият мост - при Русе, е почти рухнал и нищо ново. Никакви нови пътища към Дунава и през Родопите, никакви нови мостове (по римско време в "нашия участък" са близо 10!). Без понятие, че сме дунавска Държава. Никаква идея за връзка между Солун-Дунава; Цариград-Дунав, Сърбия и Македония.

Къде е плана за Столицата на държавата? За останалите градове?

Без никакво разбиране, че Стара планина е СТЕНА преграждаща единното икономическо пространство на страната.

Пътят София-Калотина, както и входа на България от Сърбия, остава на селско равнище. Няма пътища до Скопие и Тирана. Никаква работа (поне като представа) за контактите с Гърция и Беломорието.

Никакво общо виждане за държава, природа, територия, история...

Отделен е въпроса за Главния прокурор. Неговата конституционна позиция е идиотия, която можеше да се оправи на няколко пъти...

Никаква грижа за дребното, малкото стопанство. Дори обмисляха освен "данък колиба" да има и "данък градина". Кретени. Тодор Живков беше дал възможност за "стопанството за лично ползване", за да избяга от "дефицита", тези не схващат, че дребната собственост е бягство от непреживаемата бедност.

БЕДНОСТ И БЕЗПРАВИЕ, ДАМИ И ГОСПОДА!

Така повече не може!

*Заглавието е на редакцията

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини