Отидете към основна версия

9 Август, 2016 12:07, обновена 9 Август, 2016 12:07 11 388 42

Кой се страхува от генерал Радев?

  • кой-
  • се страхува-
  • генерал радев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имахме философ. Имахме историк. Имахме астролог. Време е за главнокомандващ на българската армия.

В какво можеш да упрекнеш мъж, който е служил на родината си десетки години с чест и мъжество? Да, генерал Радев открито казва, че членството ни в НАТО не значи да забравяме за собствените ни национални интереси. Генерал Радев не е против НАТО. Та той е натовски генерал. Но той знае, че не е добра идея всичко да се "аутсорсва". Дадохме на концесия горите, плажовете, водата, тока и подземните си богатства. Генералът казва, че не трябва да дадем на концесия и отбраната на родината си. Кой не е съгласен с това?

С президент Радев, България за пръв път ще има човек с опит в това, как се работи с НАТО и техните генерали. В допълнение подкрепен в работата от силна и ясно изразена партийна кандидатура. Защо не жена, която да допълни неговото познаване на процесите в НАТО, с познаване на процесите в Европа, опит в европейските институции, както и с висока медийна култура. За да можем най-накрая да имаме екип, който да знае, какво прави, когато преговаря с тези мощни международни организации.

Колкото до вътрешнопартийното допитване в БСП - то се състоя. На национално ниво. Всички членове и партийни организации казаха своята дума. За разлика от всички останали български политически партии, този процес бе публичен и широко отразен в медиите. В Българската социалистическа партия решенията не се вземат еднолично от лидера.

И точно защото допитването се състоя, каквото и да  се случи от тук нататък се случва при ясна отговорност и прозрачност. Това, че лидерът на партията избра да застане зад кандидатурата на генерал Радев, а не просто на човека с най-голям брой номинации, е факт. Както е факт обаче и, че г-жа Нинова именно в качеството си на лидер е в правото си да заложи своя авторитет зад това, което вярва, че е най-добро за България. Ако генерал Радев спечели - печели цял един народ, ако загуби - губи само партийното ръководство. Трябва да се признае - с генерал Радев все повече говорим за победа, а не просто за "достойно представяне".

Анализатори от дясно непрекъснато тръбят - конкуренцията води до качество. Ето ви реална конкуренция – не плюйте, изправете се в битка и ако можете я спечелете.

Тезата, че генерала бил човек на Първанов издиша. Човек служил десетки години в българската армия може да бъде човек само на Републиката.

За това зад генерала се обединяват иначе инакомислещите в леви партии. Нещо повече - това няма да са последните избрали да застанат зад него. Воден от възпяваната си обич към родината, зад генерал Радев би било логично да застане и любимият шоумен на народа?!

Остава само един въпрос. Дали от нямане накъде ГЕРБ ще пуснат в битката за президент своят о.р. генерал-лейтенант от МВР? И ако да - дали срещайки на телевизионен дебат с действащия генерал-майор от ВВС Румен Радев, о.р. генерал-лейтенант от МВР Бойко Борисов ще козирува?

"Президентските избори са лидерски избори, а предстоящите са от изключителна важност, с оглед на геополитическата ситуация, защото президентът е върховен главнокомандващ на армията." - премиерът Бойко Борисов най-добре аргументира кандидатурата на генерал Румен Радев. Най-накрая държавническо мислене над партийното.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Кой е пъпешът?

    Помня, когато бях в първите класове на прогимназията, излезе модата на „Пъпеша си ти!“. Това беше прийом за побеждаване на противника в ня ...
    05.05.2022
    2 946
    20
  • Кой, кой, кой, кой, кой?

    Кой, кой, кой? Това е въпросът. Един политик от близкото минало повтори няколко пъти тази питанка по време на заседание на Народното събрание. Дано не ...
    25.09.2019
    9 243
    17
  • Кой уби Денис Вороненков?

    На 23-ти март руският политик Денис Вороненков се присъедини към списъка на убитите на оживени улици в Киев. Той е част от новата серия от убити привъ ...
    17.04.2017
    4 009
    5
  • Някой пак се окака с контрабандните цигари, Кой...

    В началото на тази седмица стана ясно, че пак сме преборили контрабандата с цигари, откривайки ТИР с папироси у нас, отклонил се от транзита. Съобщено ...
    03.07.2016
    4 422
    4
  • Провали ли се политиката за строеж на пътищата?

    Шефът на ДАИ продава книжки, полицаи продават наркотици, граничари прекарват бежанци, професори изнудват студентки за секс, кметове станаха наркоплась ...
    04.04.2016
    5 298
    15