Отидете към основна версия

3 245 16

За тях ние сме папуаси, които са изгубили Студената война

  • сащ-
  • русия

"За САЩ няма съюзници или партньори - има само роби или врагове", пише в типичния си стил руски телевизионен водещ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За САЩ все още няма съюзници или партньори - има само роби или врагове, пише в типичния си стил руският телевизионен водещ Анатолий Васерман.

За тези, които обичат да изчисляват колко струва всеки наш полет в Сирия или твърдят, че не е трябвало да се намесваме във войната, за арабите, които се кълнат в големия бял господар, заявявам Ви най-открито: „Алепо е следващият. Вие живеете в него, а около вас се събират добре известни терористи, като забранената в цял свят „Ислямска държава“, подкрепяни от САЩ и техните съучастници Саудитска Арабия, пише Васерман.

„Те искат да ни върнат в каменната ера, за да не излизаме от домовете си. Засега те не ходят под черните знамена, но вече ни обявиха война“, твърди руснакът.

„На 23 октомври сутрината в затворения жилищен комплекс "Цветя" в Нижни Новгород е спряна кола с въоръжени лица. Те започнали да стрелят. Униформените отговорили на огъня - убили двама и заловили техен съучастник“, пише в статията. В колата били открити експлозиви. По-късно в апартамента на съучасника са намерени пропагандни материали и символи на ИД. Свързаната с групировката информация агенция Hamaca нарече терористите „свои войници“.

Обяснявам е в прав текст: става дума за затворен комплекс и те няма как да са попаднали там случайно. Ислямистите вече са сред нас. Специалните сили ги спряха по пътя към домовете ни. Но много по-важното е да ги изтребим на далечните фронтове. В Сирия ние сме във война срещу терора, лице в лице. И го удряме от упор.

Помните ли как целият "цивилизован свят" аплодира мирния договор на Елцин с Басаев и Баряев?, пита Васерман. „И до какво доведе това?“ Сега разбирам всичко, защото в момента се опитват да ни убедят да направим същото.

„Те не се нуждаят от почивка - нито в Сирия, нито в Русия! Хиляди медийни текстове, пропаганда и дезинформация открито лъже за хилядите жертви на „нашия“ атентат в северната част на Алепо. Там все още има терористи и те стрелят по всички цивилни граждани, до които могат да се докопат. Нашите, а и сирийските самолети повече от седмица не летят над града. Западът го знае, но все пак се опитва да забрани да убиваме престъпници“, пише телевизионният водещ.

По думите на високопоставени служители в НАТО разрешението за зареждане с гориво на руската военна армада е несъвместима със статута на Испания като член на алианса. Те твърдят, че самолетоносачът ще се включи в бомбардировките на Алепо.

Обяснявам в прав текст: „там се води война, а на нас ни връзват ръцете. Тя не бива да бъде спечелена. В Сирия ние унищожаваме химически оръжия. Разрушаваме план за превръщане на Близкия изток в зейнала рана. Между другото, ние сме следващи по ред. А с бомбите срещу цивилни натовци прехвърлят проблема от болната на здравата глава. В момента те бомбардират и засипват с ракети цивилни иракчани в Мосул, само за да изгонят бойците на ИС в посока Сирия“.

Заедно с това се опитват да ни притиснат и на другия фланг. В прибалтийските републики бяха изпратени 4 батальона от натовски държави. Следват провокациите и тогава натовци ще се разкрещят: бият нашите, а провокации ще има.

Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер каза, че вижда в действията на Руската федерация в Сирия - "желание да разшири зоната си на влияние." Директорът на Националното разузнаване на САЩ даде интервю, в което обвини ръководството на Русия: "Путин вижда Русия като велика страна, велика сила Тяхната основна цел е да върнат величието на Русия".

„Ще попитате: а кое е странното тук? Всяка страна е длъжна да защитава своите интереси във взаимодействие с останалия свят. Това не е величие, това е норма. Но за американците желанието на Русия да се държи нормално изглежда като безпрецедентна дързост. За тях ние сме папуаси. Тези, които са изгубили Студената война. И нямаме право да говорим за независимост и величие! И това не е тайна доктрина! Те говорят открито в Съвета за сигурност на ООН. За тази държава САЩ няма съюзници или партньори - има само роби или врагове. Докато тези директиви се прилагат, защо изобщо да говорим с тях?“, пита Васерман.

А какво да кажем за Европа? Под прикритието на загрижеността си за цивилните, те така яростно защитават интересите на терористите в Алепо. Да, Европа е малко заета.

Австрийски съд отмени присъдата от шест години лишаване от свобода за бежанец от Ирак, който изнасили в басейн 10-годишно момче. По-рано в процеса, той призна, че Коранът забранява хомосексуализма и насилието. Адвокатът му каза, че изнасилвачът, който от една година работи като таксиметров шофьор, не разбрал, че жертвата казала "не". Насрочиха нов процес.

„Пояснявам в прав текст: по този начин те изнасилват целия Европейския съюз, принуждавайки го да се откаже от всички стойности на неговата култура, за да се предаде на тези, които взривиха Близкия изток. Те идват, за да тероризират и то като храненици. Ако сте арабски имигранти, не може само да изнасилвате момчета. Можете абсолютно всичко. Смята Васерман.

Бежанец от Сирия, който живее в Германия, се оказа, че получава триста и шестдесет хиляди евро годишно за поддръжката на четири жени и двадесет и три деца. В Германия полигамията е забранена, така че три от жените са наречени приятелки. Самият бежанец не работи, а само се грижи за поддържането на реда в семейството.

Молдовското правителство, съставено от хора, които искат да го превърнат в част от Румъния, заяви, че в рамките на европейската интеграция е готово да поеме тридесет хиляди арабски бежанци. Тези младоевропейци са готови на всичко, за да се харесат на Брюксел. Това е логиката на всички, които са готови срещу белгийски колбас да се откажат от възможността да станат велики. Тези, които мечтаят открито, както Русия, са предупредени в прав текст – вместо колбаси те ще получат арабски терористи и хищници под кожата на бежанци.

Aнатолий Васерман
телевизионен водещ

 

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини