Отидете към основна версия

7 521 53

Г-н Президент, мястото ви не е при Гала

  • президент-
  • плевнелиев-
  • деси банова-
  • гала
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.


И това видяхме - президентът Росен Плевнелиев дефилира в предаването на Гала с новата половинка в живота си - синоптичката Деси Банова. Участието им бе предхождано от обръщение на двойката, в което зрителите бяха призовани, освен да ги гледат, и да ги питат за всичко.

Разбира се, че всеки има право на лично щастие. Разбира се, че всеки има свободата да се отзовава или не на покани за телевизионни участия. Разбира се, че любовта те кара да изкрещиш на целия свят: Обичам те! Всичко това е така.

И все пак, г-н Президент, успокойте малко топката. Неслучайно българите ще ви наричат президент и занапред, независимо колко още чужди мандати ще се изтърколят. Отговорността да опазвате авторитета на институцията - една от малкото със сравнително висок рейтинг у нас - не приключва с напускането ви на "Дондуков 2". Предшествениците ви успяха да го сторят. Но по каква работа се озовахте на диванчето на Гала?! Там, където идват недоспали прогонените от къщата на ВИП Брадър, чалга "величията" на нацията, знахари и звездобройци. Милиони хора по света се обичат, без да търсят телевизионна изява на чувствата си.

В колата на Мон Дьо ли ще се качите следващия път или ще гостувате на Венета Райкова?

Оставаме с надеждата, че го правите веднъж и завинаги. Че преминахте границата съзнателно, за да си кажете всичко с надеждата, че ще ви оставят на мира. Дано да е така, макар че не сме убедени в успеха на стратегията ви.

Не се превръщайте в риалити герой. Бяхме искрени през петте години на мандата ви, когато често ви критикувахме. Искрени сме и сега в съвета ни да пазите почтеното си име. Защото то винаги ще върви с президентската институция - най-уважаваната у нас. Независимо дали това ще ви тежи по пътя.

П.П. Виктор Вълков преди време обясни защо винаги е отказвал да го номинират за президент. Пет години нямало да може да удари две водки с приятели, заради живота по протокол. А сянката на протокола остава и след мандата...

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Плевнелиев поучава Радев

    Днес прочетох във в. „24 часа“ с превелико удоволствие поредното интервю на Плевнелиев. Казано накратко: Пастирка поучава Генерал. Т ...
    12.07.2018
    3 726
    38