Отидете към основна версия

2 988 24

Бутате Феята, а какво изградихте за 9 години?

  • феята
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

До мадмазел Фъндъкова...

Девет години мандат.

Преди години, нашите баби и дядовци, прабаби и прадядовци, за девет години оставаха по нещо след себе си. Къде ч ешма, къде храм, къде училище, къде читалище, а по-заможните и университет. Не пипаха изграденото, щот било на лошо, на грях, на безплодие...

Ония режим, преди 1989год. остави редица емблематични сгради. Някои от тях и до ден днешен са такива. Няма човек, който да не знае НДК или ЦУМ или Банята, джамията, синагогата... Абе оставиха хората по нещо за спомен, за историята, за бъдещето... Гордееха се, че са изградили нещо и са го оставили за идните поколения.

Мадмазел Фъндъкова...

Какво изгради през девет годишният си мандат в София, че да се запомни? Колко общински терени се превърнаха в частни по престъпен начин по време на твоето управление? Колко терени можеха да останат общински и да радват хората със зеленина, с паркове или сгради, които да останат емблема на София?

Сега си отиде и Феята... Да, искаш да заличиш спомените на софиянци, но няма да успееш. И знаеш ли защо? Защото ние разказваме на децата си. Показваме им снимки. Ние помним. Ще помнят и децата ни. Ние сме един жив архив.

И десет мандата няма да ти стигнат за да изтриеш историята на София. Затова не го прави.

ПРЕСТЪПНО Е... Не по Наказателния кодекс, а по Моралния такъв...

Ще се радвам, ако това ти е последния мандат...

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини