Отидете към основна версия

25 570 121

Експерт: 10 руски ракети "Сармат" могат да унищожат САЩ

  • рс-28 "сармат"-
  • посейдон-
  • балистични ракети

Никой няма да преживее ответния руски удар, всичко ще бъде разрушено и заразено - и стотици хиляди квадратни километри от територията на материка, и крайбрежната акватория, категоричен е специалистът

Снимка: EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

10 руски междуконтинентални балистични ракети РС-28 "Сармат" са в състояние да унищожат почти напълно цялото население на САЩ. Това твърди в публикация в седмичника "Звезда" военният експерт Алексей Леонков.

Той коментира публикации в западната преса, които поставят под съмнение новите руски въоръжения. Според Леонков, вниманието на Запада в момента е насочено върху подводните дронове тип "Посейдон". Според него, обаче, в случай на ядрен конфликт, на Москва ще ѝ бъдат достатъчни новите ракети "Сармат".

"Една-единствена ракета "Сармат" може да удари с мощност от 6,75 до 7,5 ядерни мегатона. Тя може да унищожи от 33,75 до 37,5 милиона души в гъсто населените райони на САЩ", твърди Леонков.

2018 г. премина под знака на руското оръжие, то беше широко обсъждано както от руските, така и от чуждите политици и медии, отбелязва експертът. Става въпрос за новите образци оръжие, които на 1 март 2018 г. президентът Владимир Путин представи пред Федералното събрание.

След почти година, на Запад започна да стихва тихата паника, предизвикана от факта, че никой в света не притежава адекватен отговор на "руската агресия" и на нейно място идва пропагандата. В чуждите медии все по-често започнаха да се появяват статии на всякакви експерти и аналитици, според които става въпрос за мистификация, казва експертът.

Главното послание е следното: Русия не може да има такива модерни технологии. Всички тези свръхзвукови комплекси "Кинжал" и "Авангард", дронове "Буревестник" и "Посейдон", лазерни комплекси "Пересвет" и междуконтинентални балистични ракети "Сармат" - това е чисто и просто плод на "кремълската пропаганда". В същия дух се изказват и някои руски "либерални" издания, подчертава авторът.

В Америка обичат да изчисляват всичко. Там някои все още са уверени, че руските 1550 ядрени заряда (съгласно ограниченията по договора СТАРТ-3, подписан през април 2010 г. в Прага между президентите Барак Обама и Дмитрий Медведев, бел. ред.) ще стигне "само" за гарантираното унищожаване на 32 до 35 милиона граждани на САЩ. Поради което "ястребите" в Пентагона, Белия дом и Конгреса разчитат на победа в една война с Русия, пише Алексей Леонков.

Авторът прави следното изчисление. При бомбардировките над японските градове Хирошима и Нагасаки са загинали по около 100 000 души (5 години по-късно броят им се удвоява). През 1945 мощността на ядрените бомби е била средно 20 килотона, т.е., на 1 килотон при удара се падат 5000 жертви. Новата руска ракета МБР РС-28 "Сармат" носи 6,75 до 7,5 ядерни мегатона. Това означава от 33,75 до 37,5 млн. жертви в гъстонаселените райони на САЩ. А десет "Сармат"-а ще унищожат цялото население на Америка, пресмята Леонков.

В един глобален конфликт с употреба на ядрено оръжие, размяната на удари с междуконтинентални балистични ракети рано или късно ще приключи. При това у противника боеспособни ще останат онези подразделения на въоръжените сили, които са останали встрани от епицентровете на ядрените взривове. Ще се съхранят най-силно защитените промишлени центрове, частично ще бъде съхранена транспортната мрежа, ще оцелеят малки и средни градове. И тогава ще дойде времето на "Посейдон"-ите да кажат последната дума в глобалната война, казва авторът.

Известно е, че 80% от населението на САЩ живее основно по Западното и Източното крайбрежия. Теоретично е възможно да бъде програмирано взривяването на 200-мегатонните заряди на "Посейдон"-ите така, че ефективността им да бъде абсолютно катастрофална. Разгромът след мощните ядрени взривове ще бъде довършен от гигантските цунамита и силните сеизмични трусове. В следствие на континенталната част на САЩ на практика няма да остане място, непострадало от последствията от ядрените оръжия. Всичко ще бъде разрушено и заразено - и стотици хиляди квадратни километри от територията на материка, и крайбрежната акватория. Никой няма да преживее това, настоява авторът.

В крайна сметка, при всеки сценарий агресорът срещу Русия ще бъде унищожен напълно. Както твърдо, но точно заяви Владимир Путин: "...Те всички ще умрат".

Но по-често президентът на Русия говори за мир и предлага на западните лидери да прекратят конфронтацията, която може да доведе до война - последната в историята на човешката цивилизация. Но недоброжелателите на Русия засега предпочитат да мамят своето население, измисляйки приказки за несъвършенството на новите руски оръжия.

Господа, не се самозалъгвайте. Нека да живеем в мир, призовава експертът Алексей Леонков.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини