Отидете към основна версия

13 244 37

Доган занули прогнозите на социолозите

  • ахмед доган-
  • послание-
  • прошка-
  • дпс-
  • политика

Предизборната кампания за Европейски парламент реално сега започна

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган занули прогнозите на социолозите с посланието си към избирателите и симпатизантите на движението.

За първи път след неговото оттегляне от политиката в разгара на предизборна кампания той не отправя призив, а иска прошка от разсърдените и разочарованите.

Ахмед Доган се обръща към партийния актив на ДПС, но неговите думи ще отекнат сред симпатизантите на основните политически опоненти. Подредбата на всяка партийна листа е рожба на компромис и надежда за победа. Реденето на партийните кандидати е и мръсна работа.

Ахмед Доган показа, че

има смелостта да иска прошка от разсърдените и разочарованите.

Сега на ход са големите политически партии. В разгара на имотния скандал ГЕРБ не трябва само да взема оставките на министри и депутати, но и да покаже политическа воля, че опетнените от скандала нямат място на ръководни постове в партията. Вземането на принципна позиция, че Цветан Цветанов не може да е заместник-председател на партията само ще донесе позитиви. Преди месец кметът на София Йорданка Фандъкова ясно заяви, че Цветан Цветанов не трябва да заема управленски позиции в ГЕРБ.

В по-сложна позиция е лидерът на БСП Корнелия Нинова. От месеци тя води хтонична битка срещу включването на председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в листата за европейските социалисти. Стигна се до среднощен партиен пленум, който за малко да бламира Корнелия Нинова. Социологическите резултати ясно показват, че в разгара на скандала с имотите на властта социалистите не могат да „дръпнат“ рязко напред.

Посланието на Ахмед Доган е и лъч надежда.

Избирателите ще искат от политиците не само гръмки обещания, но и прошка. Поставена е точка и на мита за твърдия електорат на Движението на Сокола.

От изборите за Европейски парламент за всеки следващ политиците от ДПС ще трябва активно да работят за подкрепата на избирателите.

Това е червена светлина и за останалите политически сили, че социологическите нагласи в Родопите и Лудогорието не са предрешени. С две думи политиците трябва да бъдат добри пастири и да се грижат за всеки един избирател.

Почетният председател на ДПС призова изборите за Европейски парламент трябва да се решават от визионерите за бъдещето, а не от обсебените от корупция, жилищни квадратури и партийни постове.

С ясното акцентиране на младите в политиката Доган индиректно намеква за нуждата от обновяване в политиката ни, където през последните десет години доминира ГЕРБ.

Почетният председател на ДПС занули прогнозите на социолозите. Доган започна обратното броене до изборите за Европейски парламент.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Доган: Простете ни!

    Каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си. Простете ни... Това заявява в специално обръщение към актива и избират ...
    14.05.2019
    20 219
    98