Отидете към основна версия

3 370 38

Живата торпила Мая

  • мая манолова-
  • местни избори

Привидно зад Мая няма никой, но само привидно

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-шумната кандидатура за кмет на София вече е факт. За любителите на "шума", тя вероятно е надежда, но за единствената опозиционна партия БСП, Манолова е бомба със закъснител. Отстранена от дирекцията на партията - столетница преди време, Мая е жадна за реванш. Корнелия Нинова го знае отлично и не бърза с подкрепата си. Каквато и позиция да вземе, тя ще бъде губеща за БСП. След влак не се тича, особено такъв, който прави само пушек. Това е специалитета на "Омбудсманката" Манолова.

През цялото управление на институцията, тя използва всяко социално нещастие за да си прави реклама. Манолова не върна заплатите на шивачките. Не съживи никакво фалирало предприятие. Предложи един необходим, но лошо обмислен от нея самата закон за личния фалит. Единствения закон, който тя прокара като депутат, е законът "уседналост", който е в пълно противоречие с европейското законодателство за свободно пътуване, отряза избирателните права на българите от чужбина. С тази нейна инициатива се циментира в България, нов политически феодализъм.

Привидно зад Мая няма никой, но само привидно. В "Инициативния комитет" са се сгушили всякакви неоценени комунистически величия, пребоядисани социалисти и модерно леви мечтатели. Поради това кандидатурата на Мая не вещае нищо добро за БСП. Ако партията, на чиято подкрепа "Омбудсманката" се надява, предложи друг кандидат, той ще бъде с огромно "медийно" закъснение. Правейки крачка пред БСП, Мая буквално се изплези на Корнелия Нинова. Днес Манолова застана пред "касата" за да си вземе бонуса от ПР дейността. Десетки и повече пъти "Сутрешните блокове" създадоха образа на Мая - защитничка на изоставените без заплати работници. На банкерите кръвопийци, с които добрата Мая се бори, за да спаси затъналите в дългове семейства. Ако крясъците ѝ останаха без резултат, не е виновна тя, а лошите депутати!

Въпреки успешния старт на кампанията, най-трудното пред Мая тепърва предстои. Тя никога не е атакувала ГЕРБ фронтално. Да се представиш за алтернатива, след като си пропуснал "Апартаментгейт", след като си мълчал като риба за "Терасите" и си останал сляп пред "Къщите за гости" и "Къщите за тъщи", трудно ще събудиш жадните за справедливост - гласоподаватели. Политическа кариера с "аз съм добра - другите са лоши!" не е достатъчна за хората, които са чели повече от една книга.

Колкото и странно да звучи, алчността за власт на Манолова прилича в много отношения на тази на Иван Костов. Там където "Командира стъпи - трева не никне!". Костов разби опозицията. Или от опозицията останаха само отрепки. След него в България повече няма "десница", в европейския смисъл на думата. Подобно на Костов, "бомбата" Мая може да направи "левицата" на парчета. Най-вече, в случай на провал, което е почти сигурно. Ако все пак Манолова стане кмет на София, нищо повече няма да я спре, да се кандидатира и за президент на България!

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.

Свързани новини