Отидете към основна версия

12 952 30

Цецо си отиде, "Цветанов пикчърс" остана

  • гешев-
  • измамници-
  • ветово-
  • цветанов

Докато столицата се тресе от постоянни протести срещу номинацията му, Гешев изравнява баланса, влизайки в ролята на провинциален Супермен.

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И поведоха три синджира ало измамници към ареста. Поведе ги обичайният заподозрян - гордо изпъченият пред камерите и единствен кандидант за поста на Сотир Цацаров, прокурорската рок-звезда Иван Гешев. Докато столицата се тресе от постоянни протести срещу номинацията му, той предвидливо изравнява баланса, влизайки в ролята на провинциален Супермен.

Филмите, в които играе "добрия" са в утвърдената семпла традиция на нискобюджетните, но шумни ленти на "Цветанов Пикчърс" - киностудията на низвергнатата дясна ръка на Борисов. Хубаво е човек да остави нещо след себе си, освен скандали, нали?

И студийната камионетка на МВР откара ало-ветовците при Ветко. А колко още синджири демонстративно изминаха пътя към правосъдието, откакто започна надпреварата с един кон за нов главен прокурор...

Чудесно, браво, така трябва - всички разбойници в кауша! - ще кажат мнозина. И ще са прави. Гешев и сие го знаят, нали за тези "мнозина" го правят.

Стига циркове, пикчърси, демонстрации и кофи примитивен пиар - ще кажем пък ние. Нима онзи ден или преди два месеца научихте за групата от Ветово. Обидно е за интелекта, както казва невярващият в климатичните промени Тръмп. И ние не вярваме. Особено в момент, когато текат успоредно две кампании - за местната и гешевата власт - подобни показни акции наливат рейтинг "две в едно" в кофите на управляващите и зам.главния прокурор.

Кофи ли? Кофа е. Една. Обща.

Да, ало измамниците наистина трябва да си получат заслуженото за терора, на който подлагат деца и възрастни. Да не говорим колко е обидно за премиера, който отново се гласи да раздава по 40 лв коледни добавки на пенсионерите. Как да ги даде спокойно човекът, като те ще ги метнат от балконите?! "Ние им ги даваме, те ги пускат", ще каже министър-председателят и ще е прав за тази черна неблагодарност. Кой, ако не Гешев, може да въздаде справедливост. Ясно е, че той е the chosen one, ама нали уж сме зрели хора, спрете се с прогимназиалната самодейност.

Кое ще надделее - показните акции в провинцията или съпротивата в столицата и по-големите градове срещу смятаното за предизвестено назначение? Ще се наложи ли Гешев да спаси и света от комета или глобална зараза, за да го приемат криво-ляво и протестиращите, за които е прокурор на задкулисието и го плашат с Кьовеши?

Скоро ще разберем.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 61 гласа.

Свързани новини