Отидете към основна версия

16 060 33

Илиян Василев: Обвинявам Бойко Борисов

  • илиян василев-
  • националисти-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • англия

Насилието стана норма, с която ни призовават да свикваме

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

J'accuse. Обвинявам Бойко Борисов, като видимото лице на властта, за деградацията на нацията, намерила израз в унижението, което всички българи трябваше да преглътнат от поведението на ултрасите на вчерашния мач. От както гледам международни канали, не си спомням България да е имала по-значително и негативно покритие. Не искам да се срамувам заради други.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Илиян Василев.

Заради техния провал в политиката на сдържаност, на толерантност и на приемане на различията, съчетан с непримиримост към ксенофобията и ултранационализма.

Насилието стана норма, с която ни призовават да свикваме.

Обвинявам го, че с управлението си не създаде нетърпимост към тези прояви, а съзнателно толерираше съществуването на групи от крайни привърженици, в рамките на своето "балансиране" и договорки с олигарси и в името на личната си власт през спорта и запалянковците.

Нали подобни ултраси бяха използвани за сплашване на протестите против Гешев.

Обвинявам МВР, защото те прекрасно знаят кои са тези с хитлеристките "поздрави" и могат без особено усилие да ги задържат и предадат на прокурорите.

Обвинявам и прокурорите, които Борисов избираше и избира, които отново в името на личното си благополучие и кариерен келепир, пропуснаха да разкрият и вкарат с обвинение в съда тази пасмина, която дискредитира моята България в очите на целия свят. Не съм част от тази власт, не съм част от тези чалга ценности.

Тази нощ мислих много защо стигнахме до тук и моят отговор е че самите ние сме си виновни, че приехме да участваме в тази деградация, като смъкнахме личната си отговорност за избора на хората, които да ни управляват.

Те избират Гешев, те искат да изберат отново избраниците на Борисов за кметове и общински съветници.

Стига! До тук!

Призовавам за умно гласуване по метода на Навални. Навсякъде против кандидатите на властта. В това число и против ДПС и Пеевски, против националистите. Достатъчно търпях и се надявах.

Само не ми казвайте, че политизирам футбола и резултатите, или ще докарам комунистите на власт. Резултатът от мача не е най-важното, още повече че е следствие, а не причина. От утре е статистика, но деградацията на нацията, прекършения дух, който спира развитието ни и ни обрича на посредственост остава.

Докато не сменим хората във властта нищо няма да се промени. Утре Той ще си избере Гешев, ще си избере нов Михайлов, ще даде простор на същите олигарси. И всичко ще остане същото. И животът ни ще мине в несбъднати надежди.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 114 гласа.

Свързани новини