15 Октомври, 2019 14:14 16 037 33

Илиян Василев: Обвинявам Бойко Борисов

  • илиян василев-
  • националисти-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • англия

Насилието стана норма, с която ни призовават да свикваме

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

J'accuse. Обвинявам Бойко Борисов, като видимото лице на властта, за деградацията на нацията, намерила израз в унижението, което всички българи трябваше да преглътнат от поведението на ултрасите на вчерашния мач. От както гледам международни канали, не си спомням България да е имала по-значително и негативно покритие. Не искам да се срамувам заради други.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Илиян Василев.

Заради техния провал в политиката на сдържаност, на толерантност и на приемане на различията, съчетан с непримиримост към ксенофобията и ултранационализма.

Насилието стана норма, с която ни призовават да свикваме.

Обвинявам го, че с управлението си не създаде нетърпимост към тези прояви, а съзнателно толерираше съществуването на групи от крайни привърженици, в рамките на своето "балансиране" и договорки с олигарси и в името на личната си власт през спорта и запалянковците.

Нали подобни ултраси бяха използвани за сплашване на протестите против Гешев.

Обвинявам МВР, защото те прекрасно знаят кои са тези с хитлеристките "поздрави" и могат без особено усилие да ги задържат и предадат на прокурорите.

Обвинявам и прокурорите, които Борисов избираше и избира, които отново в името на личното си благополучие и кариерен келепир, пропуснаха да разкрият и вкарат с обвинение в съда тази пасмина, която дискредитира моята България в очите на целия свят. Не съм част от тази власт, не съм част от тези чалга ценности.

Тази нощ мислих много защо стигнахме до тук и моят отговор е че самите ние сме си виновни, че приехме да участваме в тази деградация, като смъкнахме личната си отговорност за избора на хората, които да ни управляват.

Те избират Гешев, те искат да изберат отново избраниците на Борисов за кметове и общински съветници.

Стига! До тук!

Призовавам за умно гласуване по метода на Навални. Навсякъде против кандидатите на властта. В това число и против ДПС и Пеевски, против националистите. Достатъчно търпях и се надявах.

Само не ми казвайте, че политизирам футбола и резултатите, или ще докарам комунистите на власт. Резултатът от мача не е най-важното, още повече че е следствие, а не причина. От утре е статистика, но деградацията на нацията, прекършения дух, който спира развитието ни и ни обрича на посредственост остава.

Докато не сменим хората във властта нищо няма да се промени. Утре Той ще си избере Гешев, ще си избере нов Михайлов, ще даде простор на същите олигарси. И всичко ще остане същото. И животът ни ще мине в несбъднати надежди.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 114 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 аааа

    52 71 Отговор
    василев , добре, но изпусна да обвиниш и путин! излагаш се! без кремъл накъде?

    Коментиран от #27

  • 3 Йосарян

    8 42 Отговор

    До коментар #1 от "Türk":

    Смърта ти ще е Приятня за мен!

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    8 59 Отговор

    До коментар #1 от "Türk":

    Гюурите са неосъзнати македонци, но признаха македонската държава и езика й, скоро и те ще си признаят, че са такива.
  • 5 Наблюдаващ

    31 52 Отговор
    Този агент на ДС /Сашо/ , бил много ранима душа бе .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бегайте си в анадола

    38 6 Отговор
    Като гледам май пак ще се наложи да има изселническа вълна от времето на "соца"
  • 9 Аз не се срамувам

    62 9 Отговор
    Аз не се срамувам! Точно вярата, че сме българи хрисрияни, а не други, което си вид расизъм ни е опазило генетически 500 г въпреки еничарския корпус целящ обратното. Япония 100 млн души расисти ли са като нв допускат фесове там? Пък за гражданство да не говорим! Колко негри живеят в Израел или в националния им отбор по нещо? Защо в сащ гетата са само с черни и не пускат бели? Сащ расисти ли са?
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    29 11 Отговор
    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 висок

    29 63 Отговор
    Тоя много ми падна в очите, щом ББойко е виновен и за земетресенията..... само не ни каза да гласуваме за Маямата!
  • 13 Василев,след като не си расист,

    33 23 Отговор
    посочи ми негър-шахмстист. Или пък лауреат на Нобелова награда в научната сфера. И обясни защо е така.
    Редно ли е тези,които назовават нещата с истинските им имена да бъдат заклеймявани като расисти?
  • 14 ПЕНКО

    23 19 Отговор
    ЗА ДА ЗНАЯТ КОЙ Е ТОЙ -ТРЯБВА ДА СЕ ПОБЛИКУВА СИ-ВИ-ТО МУ !!! : РОДЕН ТАПАНАР;ЗАВЪРШИЛ ТАПАНАРСКАТА ГИМНАЗИЯ; НИЩО НЕ РАБОТИЛ -САМО ДЕМАГОГСТВАЛ ; ИЗЛАГАЛ БЪЛГАРИЯ В ЧУЖБИНА ; ТЪРСИ ПАРИ ОТ ПОЛИТИКАТА ; ЖЕНЕН С ЕВЕНТУАЛНО НЕГОВИ ДЕЦА !
  • 15 Сами сме си виновни

    30 8 Отговор
    Господин Василев, с цялото си уважение към Вас и към статията Ви, искам да Ви попитам– и какво от това? Обвинявам– добре, но всички са ни виновни и нищо не правим, нали така? За сведение– не харесвам нито управляващите, нито един от опозицията, та дори и Славчо"Силата". Личното ми мнение е, че РБ трябва да е президентска република.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 onq s konq

    46 19 Отговор
    Най после един смел мъж да каже истината на лакейте и платените клакьори. Изложихме се пред света.
  • 19 Баба Вуна

    1 7 Отговор
    Начи, панкреасо е важнио орган, дека се намира задстомашно и е пълен със сок! Га те изхакат у панкреасо, че изтече и че повреди захарноста на целиот оргазъм! Затуй пазете панкреасо, граждане, че изсъхне ли, че поникне на кукувден, ръийш! Вържи си на врата една тухла четворка да виси под палтото отпреде и едно шалче отгоре, да не се вижда и си глей кефа! Я съм дал обет на светата дева от Гуаделупе без тухла да виси отпреде и краставица отзаде над жълтио паваж да не при-пар-вам!
  • 20 Демократ

    39 13 Отговор
    Никъде в света няма премиер мутра,охранител на тодор живков и на симеон предателски,уж цар,но на руската мафия, никъде няма министър на вътрешните работи шофьор и охранител на наркомафиота мето илиенски, той е свикнал да пази мафията, а държавата и хората и това е най-големия срам и не ние ги избираме, а мафията си ги слага
    Излишно се харчат пари за избори, а пари няма за болни деца и все по-болния ни народ.
  • 21 onq s konq

    18 28 Отговор
    На тоя Юлиян явно днес му е ден "за обвинения".Ами лошо няма-прицелил се е в НАЙ-ГОЛЯМАТА МИШЕНА - БОРИСОВ,че да е сигурен че ще умери,щото по-малки мишенки ...с тия очила,...може и да се изложи!Не казва обаче Юлиян В. ОТ ЧИЕ ИМЕ ГОВОРИ,защото ПО ПРЕЗУМПЦИЯ той е "никой".И ако го питам КОЙ ПРЕДЛАГА да застане на мястото и позицията на "обвиняемия" Борисов,ще се усмихне загадъчно и ще каже "Тайна майна":)Затова и няма да си хабя въпроса "ЗА ТАКИВА".
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Чак Тази вечер Загрял кой бил

    8 5 Отговор
    Виновен.......Типичен беге Реотан.От най бааааавнозагряващите.
  • 24 Тоя па

    4 14 Отговор
    Няма да пипаме Бойко
  • 25 !!!!!!!

    10 11 Отговор
    Нито ти можеш да напуснеш ДС, нито тя тебе! Отчаяниее налегнало Сашо 11 и прокуратурата му е виновна! Ситуацията е "пари нема и нема да има", но в манипулациите съм най-добрият от всички доносници!!!!!
  • 26 Сашо 11

    10 8 Отговор
    Аз Сашо съм аааз....от нафталина съм аз...бившия посланик съм аз....
  • 27 Savin Yanakiev

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "аааа":

    Da be porednata utrepka samo BELENE za vas
  • 28 акуд

    7 5 Отговор
    хаха на кривата ракета .космоса и птечи. а това . че има сел¥ни по душа и рождение явно Бойко Борисов е виновен. друг е въпроса дали не е мероприатие също като жирка полфриман
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Срам

    5 5 Отговор
    Такова унижение Българина не никога не е изпитвал, каквото от Боцето.
  • 31 Бай Шиле

    2 1 Отговор
    Г-н Василев има твърдения,че "методът на Навални" е свързан с финансова помощ от САЩ.При Вашият метод как е?
  • 32 Бубу

    2 3 Отговор
    Не само че не приемам душевните терзания на бившия посланик, гордея се с премиера Борисов. Той реагира точно, а това, че ни обвиняват в расизъм точно англичаните, тези които са колонизирали, владеели и мачкали векове наред черни хора и сега е видно отношението им към негри и други цветнокожи, и не само, в собствената им страна, та точно те да ме обвиняват, мисля, че Борисов им го каза точно. Е това е добър повод чуждата преса и разните им там фифа, пуфа и т.н. да си начешат с нас езиците, но най гадното е когато нашите започнат да плюят. Не трябва да свеждаме глави и сами да си вменяваме по голяма вина отколкото е този гаф, България не е и никога не е била расистка и ксенофобска, но дали може да се каже същото за англия, не мисля.

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.