24 Октомври, 2019 08:25 4 481 32

Илиян Василев: Гешев прикрива имена по делото КТБ свързани с Путин

  • илиян василев-
  • ктб-
  • делян пеевски-
  • иван гешев

За огромен поток от пари става дума. Този процес трябва да се довърши

Илиян Василев: Гешев прикрива имена по делото КТБ свързани с Путин - 1

Гешев прикрива имена по делото КТБ пряко свързани с Путин. Самият Гешев прикрива умишлено тази връзка с Русия и не само с Бабаков. Атака срещу КТБ е пряко свързана с отказа на Цветан Василев да издаде гаранция на фирмите в този свръхкорупционен проект Южен поток. Това заяви в ”Честно казано с Люба Кулезич” по „Евроком“ анализаторът Илиян Василев.

Това, което знам за срещата в САЩ е, че действително срещата е използвана в този формат, за да бъдат запознати с някои въпроси, които американските служби имат като приоритети в региона. И другото - Борисов го организира да лансира идеята, че този екип и Гешев започват наистина борбата с корупцията. И днес в опровержението на прокуратурата Цацаров загатна за 38 души политици и магистрати с имоти и финанси в чужбина. Тези хора имат отчаяна нужда от легитимация, посочи той.

Нашите хора са отишли в САЩ да си разкажат версията и да кажат, че няма да бъдат с Русия и че за пореден път Пеевски ще си тръгне, допълни бившият посланик в Русия.

Слагат Гешев, защото не са довършили КТБ. Тя е атомната бомба. Лягат на негов личен ангажимент. За огромен поток от пари става дума. Този процес трябва да се довърши. Включително и на Борисов му трябва, те го вкараха в схемата и той няма къде да ходи. Схемата на КТБ е с Южен поток - тръгна от 7 млрд и стигна 4,2 млрд. И Орешарски взе своето, и Овчаров, и Борисов, посочи анализаторът.

Илиян Василев обясни защо е било засекретено посещението на Цацаров, Гешев и шефовете на служби в САЩ: Американската страна даде знак, че това посещение не трябва да се използва, че дава благословия на Гешев за главен прокурор. „Свободна Европа“ цитира, че това е изрично подчертано. И това условие се спазва. И нетипично за Цацаров и Гешев, след връщането си в България, макар че са словоохотливи, единствено нещо което направиха бе възложено да го направят сайтовете, които стоят зад тях, отбеляза Василев.

Посещение в този формат става и е възможно, не защото Цацаров или Гешев е поканен, а заради лична намеса по линия на ФБР на премиера. Това е особено време във Вашингтон. Там има напрежение между държавния департамент, различни служби. Такива посещения не биха се реализирали, когато Съветът по национална сигурност правеше координацията. При такива посещения няма секретност. Международният отдел във ФБР ги посреща. И това нарочно е направено от американците. На снимката с нашите са жените от международния отдел, обясни още бившият дипломат.

Гешев няма никакъв ход - или влиза и изпълнява нещата или.... В КТБ виси не само богатството на Пеевски. Това е схема за финансиране на мрежа от политици, прокурори, журналисти. При магистатите нещата са стигнали дотам, че вземат пари непряко - чрез договорености, посочи той.

Гешев и Цацаров си въобразяват, че като наложат силово Гешев, ще се възпроизвежда люта битка срещу корупцията и ще спечелят всенародната любов. Може да са натопили някои от героите на модела КОЙ в САЩ?, каза още анализаторът.

Според Василев технически президентът може да забави номинацията на Гешев, но не означава, че ще го спре.

На 27 има избори. Ще има протестен вот. Той ще бъде мотивиран от това тотално пренебрежение, за което властта си остава сляпа и глуха. Народът наказва тези, които са на власт. Не че другите са по-добри. Гешев си е самодостатъчен. А има 7 процента доверие, коментира анализаторът.

Да не очаквате че Америка ще се намеси, за да свърши нашата работа или заместникът на Юнкер ще си развали отношенията с Борисов.... Без активна гражданска намеса този модел ще отнеме време, ще е загуба на обществена енергия и не на последно място - хората бягат заради лошо управление и затова е демографската криза, категоричен бе Илиян Василев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината44

    42 3 Отговор
    Властниците в България работят за всеки,който плаща,но не и за народа си !
  • 2 Сорос вън

    19 43 Отговор
    Щом всички соросоидни грантаджии квичат срещу Гешев, значи той е правилният избор за България. Точка!

    Коментиран от #5, #14

  • 3 Христо

    18 29 Отговор
    Този нищо не работи откакто бе посланик в Русия, отде му са парите? Само лае против европейското развитие на държавата, има ли прокуратура?
  • 4 Borislav Popov

    24 21 Отговор
    Всеки у нас казва за България - мафията си има държава. Аз ще го поправя - руската мафия си има още една държава.
  • 5 Borislav Popov

    16 11 Отговор

    До коментар #2 от "Сорос вън":

    Ти на какви хапчета си? Когато Гешефта привиква русофрениците на разпит, рублерастнята тук във форума квичахте на умряло. Ама сега щом излязоха наяве връзките с рушийка и веднага го заобичахте.

    Коментиран от #9

  • 6 въпросче

    32 1 Отговор
    А оня,дето го пратиха в Барселона,какво прикрива?

    Коментиран от #11

  • 7 соросид

    13 5 Отговор
    Руснаците удариха КТБ, проследете после, къде отиват парите!!!!!!! Руски олигарси стават собственици на фирмите длъжници.
  • 8 1234

    17 3 Отговор
    Целия кпментар е пълна глупост. Но не е глупост гл прпкурор с бъдещия такъв да ходят на очна ставка някъде извън България, ако сме държава в някаква форма. Такива срещи може да има по време на война или при залавянето на Ал Капоне..... Всичко останало следствие и резултат от близане краварски топки. Най добре е пряк народен избор
  • 9 Сорос вън

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Гешев бе заобичан от много по-рано, когато пренебрегна БХК и даде ясен отговор, че те не са тези които ще се разпореждат в тая страна. Ъндърстендиш ли!

    Коментиран от #12, #19, #24

  • 10 безпартиен

    9 1 Отговор
    И след всичко това КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ???КАК ДА СЕ НАПРАВИ?Всички го знаят че е така,но само избрани имат възможност да кажат мнението си!Та КАКВО ДА СЕ ПРАВИ?

    Коментиран от #13

  • 11 Неграмоъност

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "въпросче":

    И некадърие
  • 12 руснаците вън

    9 10 Отговор

    До коментар #9 от "Сорос вън":

    Ти си много елементарен папур, БХК се разпорежда, за какво!?
    В тая страна се разпореждат дъртите комунисти от ДС, Бай Гоцев, чувал ли си го?
    ДС е клон на КГБ, видиш ли някъде ДС, означава руснаци.
    Руснаците ни го слагат вече 30 години! Къде другаде има такъв капитализъм с олигарси, а?
    Сорос е само в болните ви мозъци, България е руска губерния още от 1944 г., а ти си просто един кух трол, ПОНИМАЕШ?

    Коментиран от #28

  • 13 руснаците вън

    8 10 Отговор

    До коментар #10 от "безпартиен":

    Трябва да се изгонят руснаците от България, с техните фирми и политици, олигарсите също. Трябва да се привлекат чужди инвестиции, предимно от ЕС и САЩ и тогава ще умрат олигарсите, те вече няма да са фактор и да си правят партийки и обръчи от фирми.
    Само една корпорация да инвестира в Бълхария и олигарсите ще се насерат, това е решението, всичко друго е фейк.

    Коментиран от #21

  • 14 Шляхтиц

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Сорос вън":

    Мнението ми съвпада с Вашето, но като хвърлих поглед на коментарите забелязах, че оставаме все по-малко с такова мнение.
  • 15 Ххх

    9 1 Отговор
    Секретарчето на Алекс Алексиев не спря да лее антируска жлъч.... Противни слуги на американските интереси. Да се каже ясно, че активите на КТБ бяха ограбени от ДПС и братя Велчеви.... със активната помощ на тъпите ни правителства на Орешарски, Тиквата и ПРОКУРАТУРАТА.... А сигурно нещо е паднало и при руски и американски престъпници
  • 16 Кире

    6 0 Отговор
    Студио Х. Нищо не разбрах.
  • 17 Някакво махленски интервю негово гледах

    6 1 Отговор
    По скоро е идеялен да бие камъни и да реди тухли отколкото за такава сериозна длъжност. Гледайте предаването по темата на Люба Кулезич.

    Коментиран от #20

  • 18 Гост

    5 6 Отговор
    Разбира се че това е правилния път, никога по вече с русия.
  • 19 Све

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сорос вън":

    НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ Е , ЧЕ ТЕЗИ ПУЯЦИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ПРОКУРАТУРАТА И ПАРЛАМЕНТА СА ПО-ПРОСТИ И НЕМОРАЛНИ ОТ ТАКИВА КАТ ТЕБ !!!!!!!! МЕН ТОВА МЕ ОБИЖДА . ЩО ЗА СТАДО СЕ ПРИМИРЯВА С ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ???????? ТА ЧАК И ПОДДЪРЖА
  • 20 Све

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Някакво махленски интервю негово гледах":

    Тази Кулезич не кани вече качествени хора..... Америка за България я е приела в редиците си. Вече и пича от БОЕЦ там не ходи !!!
  • 21 Защитават чужди интереси

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "руснаците вън":

    Повече големи инвеститори световноизвестни трябва и политика да им се създаде безопасна и комфортна среда за бизнес. Дори земя на която да строят заводите си трябва да им се подарява.

    Коментиран от #27

  • 22 gggw

    4 1 Отговор
    егати смешника е тоя
  • 23 gggw

    9 2 Отговор
    тия малоумници се опитват да свьржат всички неволи с русия и путин. сигурно и за липсата на тротоари е виновен путин

    Коментиран от #25

  • 24 Снтисоросоид

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сорос вън":

    Много точно писано ! Браво. Сега Гешев като стане главен прокурор трябва незабавни да обвини сороските НПОта в тероризъм и после в пандиза
  • 25 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "gggw":

    Естествено че русия е виновна те ни натресоха този скапан комунизъм с помощта на българските им слуги, всички руснаци трябва да бъдат изритани от България.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 руснаците вън

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Защитават чужди интереси":

    Точно така, обаче скапаните олигархични кръгове си слагат партийки и политици, които да лобират за техните интереси и отблъскавт умишлено нормалнит инвеститори.
    За 30 години една голяма фирма не е дошла в България, НИТО ЕДНА. 30 години гледаме само руските мастии, Прасето, Ятагана, Тиквата и другите клатимадурници, тия ли са икономиката??????
    Малоумно стадо сме.
    Олигарсите в България перат и инвестират руски пари и мръсни пари, крадат фондовете, това са ДС кадрите, БКП кадрите, заедно с техните колеги от КГБ.
    Това са фактите и причините да сме бедни.
    Тая измет трябва да бъде изметена, тя е вредна за България.

    Коментиран от #29

  • 28 Сорос вън

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "руснаците вън":

    Я ми кажи, колко пъти БХК съди България в Стразбург, и колко пъти виртуалните в твоята глава комунисти от ДС-КГБ са правили това?!
  • 29 TтТ

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "руснаците вън":

    Братле прав си на 100%. Но медията факти ти пише съвсем друго!!!
  • 30 Илиян Василев е съмнителен индивид

    3 0 Отговор
    КТБ и Путин !? Хайли лайкли Илиян е мръсна долна ПАЧАВРА замесвайки Путин . Всичката помия у нас се ръководи с бездействено то и безразлично отношение от Брюксел и Вашингтон чиято цел е сриването на нашата ПРО РУСКИ НАСТРОЕНА ДЪРЖАВА И НАРОД ! Илиянчо мама , цирка отдавна си замина а ти се мъчиш да разсмиваш публиката . Цирка го няма и публика няма а. РУСИЯ СЕ ИЗПРАВЯ И Е СТРАШНА МНОГО СТРАШНА ЗА ПОДЛЕЦИТЕ ! Ти никога повече не ще бъдеш дипломат ! А за Подлога , ти си ПЕРФЕКТЕН , прекрасен и незаменим !
  • 31 123

    1 0 Отговор
    От тоя и крадлата поптодорова ми писна
  • 32 чиче

    0 0 Отговор
    тоз отворко седесарите го ноправиха дипломат ,щото не можеха до намерят посолството и търговското в Москва!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове