Отидете към основна версия

4 804 31

Турският "Хитлер" бърза

  • ердоган-
  • сирия-
  • перник-
  • студена

По случайност, водата на язовир "Студена" изчезна, точно когато Ердоган тръгна към бившите владения на империята

Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Откакто нахлу в Сирия, няма ден в който турската армия да не си е показала носа някъде, където навремето се е простирала Отоманската империя. Нейни сонди, съпроводени с военни кораби, нахлуха в морските води на Кипър и изправиха гръцката армия на бойна нога. В Либия, Ердоган стовари войски в Триполи, за да помогне на "Ислямските милиции".

Заедно с дроновете и бомбите, турският президент започна да пренася и бойци на "Ислямска държава" от Сирия, за да спрат Освободителната армия на Либия, водена от маршал Хафтар. Генерал Сиси, президент на Египет и ненавиждащ посвеместната турска агресия, също обяви бойна готовност.

През цялото това напрегнато време, в което мирът под носа ни е застрашен, информацията в България ни занимава всеки ден с Перник! По случайност, водата на язовир "Студена" изчезна, точно когато Ердоган тръгна към бившите владения на империята. И така по българските телевизии, по няколко пъти на ден, се изреждат лелки с кофи и тенджери, цистерни, политици и техници, които дават обяснения, с които никой не може да се сапуниса.

Изглежда, че до края на зимата вода в далечното столично предградие - няма да дойде. Това означава, още 3 месеца барабанен информационен огън от Перник! Моите уважения към мъката на пернинчани, но не са осведомителните бюлетини, които ще им върнат водата в чешмите. През това време, както е тръгнало, турската армия може да мине и да задмине язовир "Студена".

Вежди Рашидов беше казал, че ако турците решат, те ще са на Дунава само за 5 часа. При положение, че предвиждането му се сбъдне, Ердоган веднага ще смени софийските медии с турски и българското общество най-сетне ще разбере, какво се случва в региона.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.

Свързани новини