20 Декември, 2019 13:00 4 796 31

Турският "Хитлер" бърза

  • ердоган-
  • сирия-
  • перник-
  • студена

По случайност, водата на язовир "Студена" изчезна, точно когато Ердоган тръгна към бившите владения на империята

Турският "Хитлер" бърза - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Откакто нахлу в Сирия, няма ден в който турската армия да не си е показала носа някъде, където навремето се е простирала Отоманската империя. Нейни сонди, съпроводени с военни кораби, нахлуха в морските води на Кипър и изправиха гръцката армия на бойна нога. В Либия, Ердоган стовари войски в Триполи, за да помогне на "Ислямските милиции".

Заедно с дроновете и бомбите, турският президент започна да пренася и бойци на "Ислямска държава" от Сирия, за да спрат Освободителната армия на Либия, водена от маршал Хафтар. Генерал Сиси, президент на Египет и ненавиждащ посвеместната турска агресия, също обяви бойна готовност.

През цялото това напрегнато време, в което мирът под носа ни е застрашен, информацията в България ни занимава всеки ден с Перник! По случайност, водата на язовир "Студена" изчезна, точно когато Ердоган тръгна към бившите владения на империята. И така по българските телевизии, по няколко пъти на ден, се изреждат лелки с кофи и тенджери, цистерни, политици и техници, които дават обяснения, с които никой не може да се сапуниса.

Изглежда, че до края на зимата вода в далечното столично предградие - няма да дойде. Това означава, още 3 месеца барабанен информационен огън от Перник! Моите уважения към мъката на пернинчани, но не са осведомителните бюлетини, които ще им върнат водата в чешмите. През това време, както е тръгнало, турската армия може да мине и да задмине язовир "Студена".

Вежди Рашидов беше казал, че ако турците решат, те ще са на Дунава само за 5 часа. При положение, че предвиждането му се сбъдне, Ердоган веднага ще смени софийските медии с турски и българското общество най-сетне ще разбере, какво се случва в региона.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да Ама не

    18 8 Отговор
    Той бърза ама в интернер преди десетина години се въртеше как България произвежда мръсни радиационни бомби и наши военни ги продават на черно. След този скандал всичко се потули. Така че Ердоганчо да внимава къде пипа.

    Коментиран от #8

  • 2 Емил

    42 11 Отговор
    Не правете тоя шматарок Ердоган велик! От Ердоган до Хитлер - от земята до небето!
  • 3 България ЕС НАТО

    36 4 Отговор
    Няма страшно, роскло плювнята и минетката паси ще хванат оръжие и ще ни защитят. НАТО и ЕС ще ни защитат. Също както защитиха Кипър.

    Коментиран от #20

  • 4 Поговорка

    15 5 Отговор
    Истински словесен "мсйстор" нспълно покриващ "търси под вола, теле". За чудене си е, какъв дебат, какви 5 лева. Чиста поръчка, но пт кой?
  • 5 Прах в очите

    17 3 Отговор
    Вчера шефа на Стомана Перник опроверга опитите на ГРОБаджийте за замазване на положениет като хвърлят вината на някой друг. Човека както каза „произвеждаме стомана, а не шарани, имаме си водомери, а въпросния водопровод с който ГРОБ се оправдава, само минава презтериторията на завода. Джурналята да се напънат и даизкарат насветло схемата с източването на язовира за да стане ясно кой се е нагушил от продадения ток.

    Коментиран от #9

  • 6 koпа

    28 16 Отговор
    Това е най простата антитурска статия която съм чел до сега ,генерал Хафтар не е признат от нито една държава за легатимно,Сиси дойде на власт с военен преврат тоест е диктатор ,тази статия се крепи на тезите на диктатор и генерал не признат от нито една държава за легетимно.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ердо

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "Да Ама не":

    Хубо ще внимавам, вдигни си гащите първо и тогава давай акъл,
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "Прах в очите":

    Чудно, защо тези от ДАНС са дремали? Как е възможно да оставиш голям окръжен град без вода , хей така, без никаква причина?
  • 10 Адолф Путлер

    4 10 Отговор
    Както и руският Хитлер Путин
  • 11 Хасан чо

    14 7 Отговор
    Велик си Султане, много си велик, сънувах те затворен в база Инджирлик! Крещеше тълпата, и пляскаше с ръце,-"Дайте ни го тука той ще разбере"! Оставиха те да се помолиш в бялата ракета, но ходжата бесен ти прасна 2 крошета! Накрая стана, голям-голям зян, висеше на 3 метра, като ония Садам!
  • 12 Гати поръчката

    25 8 Отговор
    Тази статия е толкова нелогична и абсурдна,че се чудя каква е целта и.Турция има добро отношение към България като съседна държава,за разлика от Сърбия и Македония.
  • 13 Хасан

    18 17 Отговор
    Поръчват антитурска статия и журналистите почват да си измислят ...В Либия ,Кипър французи,американци,гърци имат интерес ,защо турците да нямат ?!имат исторически права

    Коментиран от #16, #28

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 criminal

    14 3 Отговор
    Не сравнявайте фюрера с тоя резняк ........ Sieg heil.......
  • 16 Още от първото изречение

    16 6 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    знаех че ще завърши коментара с исторически права! Константинопол не е турски, ама гаджали живеят вътре, и се намира в Турция! Ти също си Ром докаран от султана, който е започнал своя път от Индия!

    Коментиран от #31

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българин

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ердоган съм вашия кошмар😂😂":

    за мен нищо няма да се промени! Аз данъци знам да плащам, ти как ще се научиш? Нали се сещаш че ролите ни ще се сменят! Мен ще ме гледа като пухкаво бебе, твоят Ердоган, за да не буча по Европа че тормози малцинствата! И аз ще лежа у дома на помощи! Но ти, като доведе намазаните турци от долу, дето те смятат за ултравиолетов, че като те емнат, че не можеш и да се обадиш, Ко праим? То няма да е като сега, псуваш Бойко и нищо! А си напсувал Ердоган, ще поизчезнеш за няколко годинки, и после ще се върнеш хубав! Той интелигенцията си вкара в затвора, че на тебе ли ще постели? Или викаш сараи ще ти направи, да седнеш до Доган и да си с голям ятаган! Запомни, който е кадърен, е кадърен навсякъде, който не става, и в Япония да го сложиш да учи, пак не става!
  • 19 ПЕНКО

    3 3 Отговор
    НЕ РАЗБИРАМ СТРАННИЯ СБЛЪСЪК НА РУСИЯ И ТУРЦИЯ В ЛИБИЯ !?!?!? ПОТДЪРЖАТ ПРОТИВНИКОВИТЕ ВОЕННИ СИЛИ !!! РУСИЯ ДЕЙСТВА В ЛИБИЯ ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 5 ГОДИНИ , А ТУРЦИЯ СЕ ОПИТВА ДА СЕ ВКЛЮЧИ ОТСКОРО- БЕЗ ДА ОТЧИТА ИНТЕРЕСА НА ФРАНЦИЯ !?!?!?

    Коментиран от #21

  • 20 Николенко

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "България ЕС НАТО":

    Кипър не е НАТО-вска държава бе тъпанар . Д.т.е. в неграмотното к-ле...
  • 21 Хасан

    6 6 Отговор

    До коментар #19 от "ПЕНКО":

    Включваш се като намериш съмишленник..иначе няма как ..и Ердоган е до признатия от ООН политически лидер
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 У Чърчил

    1 3 Отговор
    Ще се отчете като грешка помоща на Русия, когато САЩ му спретнаха преврата, ама нека като Адолфчо, открие няколко фронта.. па дупе да му е яко
  • 24 Ели

    2 1 Отговор
    Пак етикети, просто е недопустимо да диалогираш по подобен начин в дипломацията!

    Няма как ако не направиш бегъл опит да диалогираш с "различния", да постигнеш каквото и да било.

    Абсолютна диващина, да не се опиташ да видиш и др. гледна точка.
    Изумявам се от "европейското" варварство, прикрито под удобни лозунги и митове за геройства - трупове на незавърнали се Деца - Канада, Австралия, Нова Зенландия, САЩ, Индия!

    Има една поговорка: "Бъди щастлив!" и сразяваш "враговете си" - следствие се оказва, че не са врагове, а хора завиждащи на битието ти - на простото битие, да чуваш как вишните цъфтят.

    Винаги, ама винаги завиждат непросветените - "нообогаташи" презирани от времето на Елизабет - търсейки реализация в бедни аростократични родове и депутатски места, милионери живеещи "друг" живот, наложен от статуквото.

    А хората искат мир и национална идентичност - това е очаравонието на подправките - до момента в който не са превърнати в бизнес!

    Отново Европа повтаря грешки - остави да се развиват обществата и да поемат по своя път.
  • 25 DIMO

    4 3 Отговор
    hitler etozi koyto unistoji sveta,a tozi unijtojava terorizma,umrete ot qd teroristi ,samo E R D O G A N
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Mare Nostrum

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Само римляните имат исторически права. Хайде, от мен да мине, и гърците. Никой друг.
  • 29 Лкккк

    5 1 Отговор
    По глупава и изфабрикувана статия скоро не бях чел.... Мисля, че това беше последния път, който отварям ваша статия! Платени медии.....
  • 30 Асен Илиев

    2 0 Отговор
    Никой и нищо на този Свят, НЕ може да извади булганите от комата. :)
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.