Отидете към основна версия

22 757 142

Вервайте му!

  • бойко борисов-
  • герб-
  • управление-
  • българия

Новата Борисова година официално започна, радвайте се

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако още не сте започнали да подскачате от радост, че живеете в България, направете го. Това следва да е естествената реакция, ако днес в този полуработен ден сте били в компанията на Бойко Борисов. Такъв, полуработен, повече за грим и пудрене, беше и за нашия министър-председател. Когото ако слушате, ще решите, че живеете в една от най-проспериращите страни в света. И че ако нещо в нея не е направено, то не е направено от някой друг. Преобладаващо БСП, понякога СДС, но никога ДПС.

Поздравления за волята на правителствата на Борисов за строителството на дълго отлагани пътни проекти. Но само с това не става. Това е фасадата на една държава. И не е достатъчно, когато основите са изгнили. А те са изгнили от безогледно крадене. За което упорито така и не става дума в изданията на "Борисов лайв".

В едно от поредните си включвания от джипа днес, Борисов нарече народа, който управлява "зрители". Всъщност думата е вярна. Всички сме превърнати в зрители. Наблюдаваме какво се случва, не участваме в процеса, само констатираме и имаме единственото право да се радваме.

Да се радваме, че България ще стане газоразпределителния център на Балканите, а може би в света. Да се радваме, че освен газови трасета, се прокарват и магистрални такива. Да се радваме, че се строят пречиствателни станции. Тук-таме. Положението с пиара на Борисов е направи едно и го повтори по сто. Факти, без тенденциозност.

Всичко това гарнирано със селски изказ, див популизъм и няколко верни слуги в джипа.

Разбира се и определено поведение към журналистите. Намеци към телевизиите какво трябва да покажат в емисиите си, как bTV трябва да ги е срам, защото критикуват, бодряшки изрази как водата църцоркала, как Прокуратурата може и в Белене някой да прати заради италианския боклук. Много алабализми, зад които не се крият никакви реални действия и признаци на една адекватно функционираща демокрация.

В подигравателно-махленския стил не бе подминат дори коалиционният партньор - СДС, за "разбойническа приватизация". Според Борисов партията си е понесла отговорността - сега е на 2-3%. А защо тогава ГЕРБ се коалира точно с нея?

И така България цъфти. Изкуствено и престорено, като реакциите на личната пиарка на Борисов - Арнаудова.

Борисов ни представя хубавите дрехи на България, но добре знае за прокъсания джоб. Откъдето през новата година ще изтекат поредните милиарди за нашите хора. А "зрителите" кучета ги яли. Тях Гешев ще ги пази. Ще ги пази да не разберат никоя от схемите на властта.

И така, празниците свършват. Когато е време за работа, фактите са други. Уж процъфтяващата провинция ще се събере половината в София, а една друга част от процъфтяващата страна ще се прибере обратно в чужбина. Защо ли след като тук е толкова хубаво? Тези неверници може би не гледат видеата на Борисов. Там е казано всичко, там е нашата истинската реалност. Онази, в която ядем най-големите боклуци в Европа, носим старите дрехи на европейците, караме потрошените им коли, вършим работата, която те не искат, умираме най-много в сравнение с тях, а вече складираме и боклука им, е измислена. Да, нещата се подобряват, България на ГЕРБ вече не може да сравним с турска тоалетна, както направи преди време един чешки скулптор. България вече е тоалетна с лъскаво казанче, рекламирано наживо във фейсбук. А тази година избори няма и дори няма кой да пусне водата. Пардон, вече и вода няма. И мирише. Като в препълнената София на иначе процъфтяващата България. Вервайте му, ще ни оправи... Защо ли досега не е?

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 197 гласа.

Свързани новини