6 Януари, 2020 11:53 12 164 81

„Шпигел”: В България Борисов пише закона

  • бойко борисов-
  • корупция-
  • закон-
  • шпигел

Родината ни е на дъното на европейските класации за корупция и свобода на словото, пише в анализ на изданието

„Шпигел”: В България Борисов пише закона - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В България законът е това, което Борисов казва и поръчва. Това пише в свой анализ авторитетното германско издание "Шпигел", озглавен "Дъното на ЕС".

"Законът е това, което Борисов казва и поръчва, понякога по телефон или текстово съобщение"... "За него е важно да не се проявява като автократ, но неговата система няма много общо със същинското върховенство на закона", пише авторът Кено Версек.

Заглавието на материала идва от факта, че "страната ни винаги се нарежда на дъното на европейските класации за корупция и свобода на медиите и не без основание".

"Всяка есен Европейската комисия прави атестация и оценява България и Румъния, като публикува така наречените „доклади за напредъка" на страните в областта на реформите и върховенството на закона. Докладите са част от мониторинга по Механизма за сътрудничество и проверка, на които са подложени България и Румъния, откакто влязоха в ЕС през 2007 г.", започва статията си Версек.

Той пише, че страната ни получи много добри оценки тази година като докладът, публикуван в края на октомври, посочва, че България работи "последователно" в борбата с корупцията и организираната престъпност, казвайки, че "консолидира своята правна и институционална структура".

За първи път Комисията на ЕС също обеща на България евентуално прекратяване на мониторинга. "Това ще премахне едно от последните средства за оказване на натиск от страна на ЕС за влияние върху реформите в страната".В материала пише, че е "озадачаващо" как Европейската комисия стигна до положителната си оценка в доклада.

"Във всеки случай реалността в България е много различна. Премиерът Бойко Борисов е силният човек в страната повече от десетилетие. Формално, ръководи умерено консервативно правителство с проевропейска външна политика. България избягва курс на конфронтация с Брюксел и вербалните атаки срещу ЕС, каквито прави унгарецът Виктор Орбан. Но отвътре „Бат Бойко", бивш офицер от полицията, каратист и бодигард, управлява в по-строг стил", подчертава Версек.

България устойчиво е на последно място в класациите за корупция и свобода на медиите в Европейския съюз, пише "Шпигел". "От март постепенно се изясни, че много български политици, както от управляващите, така и от опозицията, са купили луксозни апартаменти в София на цени под пазарните. Други са злоупотребили с европейските фондове за селски туризъм, като са използвали милионите от Брюксел, за да си направят частни вили", припомня изданието.

"Заради „Апартаментгейт” трима министри и лидер от партията на Борисов ГЕРБ трябваше да подадат оставки. В това число Пламен Георгиев, тогавашният председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), който първо си взе отпуск, после беше временно отстранен и накрая преместен на дипломатическа служба в чужбина. Неговата комисия спря разследването на „Апартамент гейт” след няколко седмици. Резултатът: Няма конфликт на интереси или други незаконни действия в който и да е от случаите", пише още Версек, цитиран от bTV.

В материала се добавя, че в страната почти няма независими медии. На корумпираната общественост рядко ѝ се налага да се страхува от корумпирани български политици, предприемачи и държавни служители, защото медийният пазар вече е почти напълно разделен между олигарси, които също контролират политически партии или са близо до тях", пише "Шпигел".

Списанието обръща внимание на скандала с фалита на КТБ. „Шпигел“ припомня, че аферата се разигра по време на Сотир Цацаров като главен прокурор.

Банковият фалит бил пример как прокуратурата не е разгредала и не е решила нито едно разследване и дело за корупция в България.

Сривът на КТБ предизвика най-лошата финансова криза в България след голямата банкова катастрофа в средата на 90-те години на миналия ХХ в. и струва на данъкоплатците равностойността на малко под два милиарда евро. Цацаров трябва да поддържа тесни отношения с един от основните участници във фалита на КТБ - Делиян Пеевски. Политикът не е само един от най-влиятелните медийни предприемачи в България, но и силно противоречив политик.

Фалитът на КТБ е резултат от борбите между олигарсите в България, заключава „Шпигел“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 65 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БТВ новините

    122 24 Отговор
    Българин да си е Зла съдба туй не е име на народ а на болест някаква

    Коментиран от #22

  • 2 Valio

    128 11 Отговор
    Но отвътре „Бат Бойко", бивш офицер от полицията, каратист и бодигард, управлява в по-строг стил"

    И бивш СИКаджия забравихте.......
  • 3 СМЯХ

    104 6 Отговор
    БОЙКО ДЪРЖИ В РЪКА В-К"ФАЙНЕШЪЛ ТАЙМС"НО НЕ ЗНАЕ АНГЛИЙСКИ-ОЧЕВИДНО Е СРАЛ..

    Коментиран от #18

  • 4 Комсомолеца

    36 101 Отговор
    Младежката организация на БСП, благодари предварително на всички, които ще напишат негативни коментари за ГЕРБ.

    Коментиран от #9, #57, #66

  • 5 Теодор

    102 7 Отговор
    В България законът е това, което Борисов казва и поръчва.
    Грешка
    Борисов казва само, поръчва Доган.
  • 6 Гост

    69 6 Отговор
    Шпигел се е объркал! РАСТЕМ та се кинем...
  • 7 Диктаторът от Банкя

    91 6 Отговор
    Тия от Шпигел откриха топлата вода ! Хаха и Хау, главанаци !

    Коментиран от #58

  • 8 Бюреков Дудука

    67 5 Отговор
    Пише смс-и, после ги правят на закон и ги четат, като Дявола Евангелието
  • 9 ???

    15 29 Отговор

    До коментар #4 от "Комсомолеца":

    Овчата младежка организация, благодари предварително на всички, които ще напишат негативни коментари за бивши и настоящи управляващи....
  • 10 Реалност

    26 30 Отговор
    А Тиквата казва, каквото му каже Доганя, а Доганя, каквото му кажат Ердо и Путьо.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 onq s konq

    93 5 Отговор
    Най после европейците взеха да разкриват банкянската демокрация
  • 13 Президента

    83 4 Отговор
    Сега оъ ГЕРБ ще кажат, че президента е купил и Европейския съюз и всичко е лъжа.
  • 14 Тиквун

    36 4 Отговор
    Ми и така да е! Куту нема по - умен и убав от Мене си, к'во да права?!
  • 15 Заедно с Цвъки

    32 3 Отговор
    Пишат , пръщят от мозък , бре каква юридически подготвена интелигенция. Мозъчен тръст . Резултата се вижда.
  • 16 Ужас

    79 4 Отговор
    Пеевски веднага да “купи “ и Шпигел !
    Как смеят ?Ще ми критикуват те !
    Та БГ е втората най “развита “ страна в света след ФАЩ според Вожда с джипката ?Рай бе !За някви си 9-10 апартамента приблем ще правят ?
  • 17 Хайдутин

    56 8 Отговор
    Бойко си е 100% диктатор , ученик на Тодор Живков

    Коментиран от #25, #30

  • 18 Затова задника му днес е по-начетен

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "СМЯХ":

    А чрез него той ни управлява !
  • 19 Иво Стойнев

    27 3 Отговор

    До коментар #11 от "no name no face no number":

    Ти пробвай да напишеш критичен коментар за Дришо или Антъни Иванов и си изхвърчал от коментарите с бан за 5 дена
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Рошко

    34 2 Отговор
    Мн искам шпигел мигел, да следят всяка вечер новините ни по нац медии, то няма да им трябва и разследване в Брюксел, само по новините ще на блокират отвсякъде
  • 22 Киборг.

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "БТВ новините":

    А ти какъв си кажи ми че да ти кажа и аз нещо за теб ????
  • 23 Стига ни плюхте

    19 14 Отговор
    Те защото в Германия са им много свободни медиите, затова и не пишат за изнасилвания от бежанци, затова дизелгейт от Америка започна и доказаха, че са знаели, Ауто билд е собственост на ФВ и по нон стоп лъже. Направо свобода на лицемерното слово.
  • 24 Може би

    29 2 Отговор
    Тея от Шпигел заговорничат нещо а?
  • 25 Не пипай бай Тошо , кърлеж !

    50 8 Отговор

    До коментар #17 от "Хайдутин":

    Той бе жертва на днешните мекерета и сержанти! Бай Тошо ли разберат нашите правоверни, бай Тошо ли събираше икономиката ? Бай Тошо ли ограби БНБ и средствата за производства ? Бай Тошо СЪЗДАВАШЕ И ГРАДЕШЕ а лешоядите го хапеха дорде го съборят и държавата оглозгани ! Речта на Петър Младенов с която обвинения смазаха бай Тошо днес може да се счита за ВЪЗХВАЛА , ако държавата ни е в същото състояние както бай Тошо я остави ! Никога днешните "пачаври" не могат да достигнат нивото на социалният стандарт както бе при бай Тошо ! Никога ! Днес е бардак, порно, разбойничество и престъпност !

    Коментиран от #29, #42

  • 26 1111

    27 1 Отговор
    Чета и се чудя, абе как не видяха и нещо хубаво в мен. ГЛАВАНАЦИ.....
  • 27 Тръмп

    22 5 Отговор
    А за Меркел какво да кажем???:):):)Че е газова слугиня на Путин и прави мигрантски бизнес с Ердоган!!!:):):)Наруши всички Закони на ЕС и за това Британия си тръгна!!!:):):)Браво!!!:):):)Така се пали бомба със закъснител,както направиха други "умни" германци преди нея!!!:):):)

    Коментиран от #37

  • 28 Дядото

    42 2 Отговор
    А...!?!? НЕ !!! Как може така да пишат германците...!?! Има си законодателен орган- нима не знаете !? Премиера си има съвсееем други задължения -според международните и изследователски проучвания рейтинга на България е най добър в света...напредък...просперитет, благосъстояние и всенародно щастие от сигурната среда в България!!! Е...ще връщаме парите от КТБ ама нищо! А и в Перник вода няма през 2020...нищо ! Е има и евтини лукс имоти за избрани приближени нооо пък ние ги съдим и наказваме , като ги гоним в Испания за посланици !! :). Здравна система се източва с милиони евра по различни схеми и пътеки -лекарствата също..!! Дребен и среден бизнес липсва, нооо пък БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ ДО 1000 лева могат да оправят бъдещето ви...!! Абе...що ревете !?!...даже и Шенгенските визи ще отпаднат..до....около още 15 години! :). Айде и се усмихвай българино по ведро...ааа ма ха !!
  • 29 criminal

    18 2 Отговор

    До коментар #25 от "Не пипай бай Тошо , кърлеж !":

    Браво, няма какво да се добави....
  • 30 Бай Тошо пред него е ЦВЕТЕ !

    32 5 Отговор

    До коментар #17 от "Хайдутин":

    Бай Тошо стана жертва на тескеретата , присъдите и кератите които смучеха държавата около него. Бай Тошо ли разбунтува нашите правоверни ? По добре ли живеят обикновенните хора и старци ? Бай Тошо ли съботираше умишлено икономиката ни ? Хапеха го ЧАКАЛИТЕ около него дорде го свалят и разкъсаха държавата ! А НАРОДА още вярва на ЧАКАЛИТЕ а те изнасят печалбите си на вън ! Държавата е по-зле от ПРОСТИТУТКА ! Държавата я "клатят" а пари не и дават ! Как ще свърши бедният народ в нея ? Сам знаеш - тъжно ! Свалянето на бай Тошо и ЕС е държавно престъпление !
  • 31 SDS

    21 0 Отговор
    Бойчето е офицер от ППО И ГЛ.СЕКРЕТАР НА МВР,НЕ Е БИЛ ПОЛИЦАЙ.

    Коментиран от #35

  • 32 Гостилничаря

    34 2 Отговор
    Защо само на запад се пишат тези горчиви истини!? Всичко написано си е вярно до последната дума! Страна в пълен хаос, управлявана от клептократи! Съвременен Трети Свят!!!
  • 33 Бай Тошо

    24 0 Отговор
    Стана жертва на ЧАКАЛИТЕ около него ! Мекерета , хаярсъзи и керати , които днес ни затриват !
  • 34 ЧАКАЛИТЕ затриха бай Тошо

    19 1 Отговор
    А сега и нас !
  • 35 Тръмп

    16 5 Отговор

    До коментар #31 от "SDS":

    Щом двама Генерали са начело на Властта,значи сме в Гражданска война,тиха и убийствена за всеки без изключения!!!:):):)

    Коментиран от #38

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Чепа

    25 2 Отговор

    До коментар #35 от "Тръмп":

    Единият е паркетен генерал, т.е. - менте, та дрънка! Така че генералска война няма!
  • 39 Бойко Борисов

    15 2 Отговор
    Тия Шмиргел много ме дразнят. Но ги преодолях. Гледам си едно огледалце над мивката в двора и то ми казва верните неща : ръст на икономиката, минималната работна заплата, спад на контрабандата, магистрали и летища като слънце, да може матряла да се евакуира, ако успехите ни продължат

    Коментиран от #67

  • 40 ДДРОнег

    15 1 Отговор
    Шпигел да не ме цитират, то това го казвам от сума ти време :
    "Публикувано във факти.бг: В България законът е това, което Борисов казва и поръчва."

    Но и всеки народ си заслужава управниците !!!
  • 41 хаджи Генчо7573

    17 1 Отговор
    Пишел закона. Такава лъжа. Ние се чудим може ли да чете изобщо.
  • 42 Казуар

    6 15 Отговор

    До коментар #25 от "Не пипай бай Тошо , кърлеж !":

    Изглежда не знаеш, че България фалира заедно с цялата социалистическа система. Спря да плаща външния дълг и на колене започна да се моли на кредиторите.
  • 43 Горо

    18 3 Отговор
    Европейската комисия извършва истински геноцид към българския народ като възхвалява и подкрепя всячески диктатора Бойко Борисов. И откъде всъщност идва силата му, за която пише "Шпигел"?. От овчедушието на същия този народ!
  • 44 Анонимен

    20 3 Отговор
    Лесно им е от запада да казват колко е зле в България и не правят нищо, а ние българи, турци, арменци, евреи, руснаци и други под този покрив търпим лошото управление на този мафиот.
  • 45 малък Тошко

    16 1 Отговор
    ама моля, недейте така да се отнасяте към охраната на дядо ми....
  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 2 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ се е само забравил ГЕРБ Е МАФИЯ

    Коментиран от #52

  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 2 Отговор
    хубавото тепърва престой все по тежък хивота ни ще става
  • 48 Зайко Байко многознайко

    22 2 Отговор
    Не са ни виновни руснаците, виновни са всички неграмотни айдуци, които ни управляват в последните 30 години. Черешката на тортата постави Тиквоций Едно , като коленопреклонно се наведе да не кажа нещо по-нецензурно на Брюксел ,на баба Канцлер, на герантофила ( бабо&ба ) Макарон на гущерите от Албиона, на жабарите от Ботуша, като не защитаваше нашите интереси а през цялото време ни омаяваше с новонаучените думички, като диверсификация , конграчулейшън и т.н.Те го галеха зад ушите, като послушно кученце и той изпълняваше, ако бяхме участвали в "Южен поток" " Фолксваген" нямаше да разиграват такъв кадрил. Явно, че всеки народ заслужава тези които го управляват. Не ставаме за нищо, стрижат ни, като овце мълчиме. Крадат ни пак мълчиме. В друга държава на запад от Виена той мазен каунЬ Цвъко щяха да го разпердушинят, тук ГЕПИ ( герб ) му дават трибуна на Физкултурника да ни се подиграва и да ни плюе в суратите и да ни доказва, че е недосегаем.

    Коментиран от #50

  • 49 Тръмп

    6 15 Отговор
    Всичко е наред,държавата България все още изцяло се контролира от ДС,която пък е подчинена на КГБ и Путин!!!:):):)Кой не е от ДС във Властта, Бизнеса,Съда и Медиите,няма такива!!!:):):)Зурлева,Домусчиев или Прокопиев Какви са,не е само Пеевски???:):):)Всите са си съветски комунисти,а не български!!!:):):)Това е Истината,а който Вярва в друго е лунатик!!!:):):)
  • 50 Тръмп

    6 18 Отговор

    До коментар #48 от "Зайко Байко многознайко":

    Всички в България работите за Кремъл,бе шушумиго,толкова ли е трудно да прогледнете???:):):)Кажи коя Партия в Парламента не е подчинена пряко на Путин???:):):)Вервай ми,знам всичко и ЦРУ не спи!!!:):):)
  • 51 Тръмп

    7 15 Отговор
    В България всички сте комуноидни подлоги на Москва,без изключения!!!:):):)И всичко останало е постановка "Баницата" в Театъра!!!:):):)Водещия мотив е как да се продадем по-скъпо,а другите дебили да ни завиждат!!!:):):)

    Коментиран от #55

  • 52 Тръмп

    8 15 Отговор

    До коментар #46 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    България още е 16-та губерния на СССР,та няма значение Кой ще сложат от Москва!!!;););)Ако не е Бойко ще е Гойко или Митич,все тая!!!:):):)Надежда за нещо друго няма,докато не се смени комуноидния режим в Москва,а до тогава пак ще си е така!!!:):):)Точка!!!:):):)
  • 53 НАТО ВЕЦ

    11 2 Отговор
    От Шпигел да кажат тези работи на "Ханс Зайдел" и "Конрад Аденауер".
  • 54 Асенов

    14 2 Отговор
    Руските хакери и лично Путин са виновни! Хакнали са "Шпигел" да пише срещу Борисов и управляващата му клика.....
  • 55 НАТО ВЕЦ

    11 0 Отговор

    До коментар #51 от "Тръмп":

    Е, немое сите да сме у Белата къща и Оралния кабинет.
  • 56 Българина

    18 3 Отговор
    Ако тази статия беше за премиер на БСП, герб шяха да направят революция и да ни спрат еврофондовете за 5 г напред. Но понеже ББ е човек на Козяк, и продал българския интерес за 1 лв, Брюксел си мълчи одобрително
  • 57 Паисий

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Комсомолеца":

    Бъди малко реалист и кажи кое от написаното не е вярно .Аз и много от коментиращите сме антикомунисти , но и ГЕРБ и всички други са едни и същи щом са на власт.
  • 58 Уникално

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Диктаторът от Банкя":

    Нещо нечувано и невиждано става по земите ни. Управляващата партия, спечелила най-много гласове на парламентарните избори пише законите.
    Невероятно!!!
    В нормалните държави се пишат от малцинствата, а управляващите само се усмихват.

    Коментиран от #65

  • 59 Боко

    7 1 Отговор
    Много интервсно кои избира Правителството на Дадена Държава.
    Не търсете под вол теле.
    Тоя бил виновен,оня бил виновен.
    А Кои ли е истинският Виновник.
    Познаите.
  • 60 СТИГА БЕ

    7 0 Отговор
    ДА ВИ ИЗСЪХНЕ ЕЗИКА ДЕТО ПЛЮВАТЕ НАШ ДЕЛЯНЧО !
    СЕГА ПЪК ЩЕ СЕ СЕТИТЕ ЧЕ МАЙКА МУ ОСИГУРИ НАЧАЛНИЯ КАПИТАЛ КАТО БЪРКАШЕ С ДВЕ РЪЦЕ В КАСАТА НА ТОТОТО
    ХАЙДЕ ХОЛЪМ-НИЩО Н Е Е ЗАГУБЕНО А ТОТОТО «БЪЛХА ГО УХАПАЛА»
    ЩЕ КАЖЕТЕ «ТУРСКА РАБОТА» И СТЕ ПРАВИ
    ТО И ЕРДОГАН СИ Е ХАРЕСАЛ ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ И СИ Е ПРАВ -НЯМА ДА МУ ТОШИМЕ ХАТЪРА277
  • 61 ДЖОТО

    11 0 Отговор
    До коментар 2- и мутра и страхливец и бивш член на БКП,който се прави на "ДЕМОКРАТ"!!!
  • 62 Гост

    15 1 Отговор
    Как така в сърбия минималната пенсия е 430лв в босна ,македония ,албания ,черна гора също мин.пенсии са по големи от бг,като имаме предвид,че в босна сараево беше разрушено на камък и не само там.Тия държави не са в ес и имат пари за пенсии,а ние които сме в ес нямаме?
  • 63 Дидо

    1 7 Отговор
    Кремъл казва
  • 64 Антисорос

    4 0 Отговор
    Те тва е боко
  • 65 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #58 от "Уникално":

    Няма нито един закон гласуван от 1990г.от мнозинството в нс досега,който да не е антинароден,посочи ми един,който да е в полза на народа,всички са в угода на олигарсите,така ли е в нормалнитв държави?
  • 66 Чавдарчето

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Комсомолеца":

    Че тоя ако не е комунист по душа, кой е?Пионерче , още управлявате вие. Физически и ментално.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Иванчева

    7 1 Отговор
    "В България законът е това, което Борисов казва и поръчва." Хората казват: Борисов нарушава закона на всяка крачка. Къде е бил Цацаров, къде е Гешев, които са призвани да разследват тези нарушения на Борисов. Борисов е разпоредил да се отклонят 32 милиона дадени за Студена за нещо друго, а сега търси друг да е виновен за неговите действия. Къде е съдът, който оправдава тези действия на Борисов?
  • 69 Той

    4 3 Отговор
    Тези "Шпиндел" , шмиргел ли са, да не говорят за неща който не разбират и не са проучили добре , по добре да си мълчат , и без това са дама човека в това "издание". А БСП само това чакат материал за мрънкане и куку руку....Поздрави.....!
  • 70 Лея

    4 5 Отговор
    Браво Тръмп, много добре казано!А на феновете на малкото, хитро селянче от Правец, завършило трето отделение със зор/ако не ви е къса паметта, помните нашарения отгоре до долу бележник с тройки/,ще им кажа: ако този строй ,по който роните крокодилски сълзи ,беше най перфектната уредба за държавен строй, защо се сгромоляса с гръм и трясък??? Не само в БГ но навсякъде?

    Коментиран от #71

  • 71 Западните Балкани

    4 0 Отговор

    До коментар #70 от "Лея":

    В Китай не е :)
  • 72 Лея

    1 11 Отговор
    А , още нещо."Шпигел"е издание на немските социалисти.Въпросната статия е миш-маш от полуистини и безогледни измишльотини.Как пък изведнъж,след като Борисов управлява държавата вече десет години по един и същи начин, авторът на статията "прозря"истината и реши да я поднесе на"света"...:) Агресивно-манипулативна, тази драсканица внушава неща и обслужва нечии чужди интереси!

    Коментиран от #75

  • 73 Byg

    2 5 Отговор
    Кено Версек, роден през 1967 г., е журналист на свободна практика с фокус върху Централна и Югоизточна Европа от 1991 г. В допълнение, журналистическата работа по научни теми с акцент върху астрономията, астрофизиката и космическите пътувания. Ключовото е свободна практика , поръчков журналист без постоянна работа , който плаща той поръча музиката , пък и не можах да намеря статията , поредните ташаци на рояци.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Западните Балкани

    6 0 Отговор

    До коментар #72 от "Лея":

    Може ли да кажеш по-точно кои факти не са точни и са измислици? Примерно, че Борисов взима решения за всяко нещо и управлява с обаждания по телефона като случаите с Миши Бирата, Опрасканите каки и т.н. Сега примерно за водата в Перник не гони неговите хора, които не са си свършили работите, а нарежда през тях какво да се прави. Напиши кои неща не са верни. Шпигел не е публикувал тази статия за българска употреба, за тази цел имаме нужда от български медии, каквито реално нямаме (освен подмазвачи за пари) и няколко мохикана. Шпигел пише тази статия заради ЕК и пита: след като очевидно няма спазване на закона в България и това води до огромна корупция и крадене на средства, защо ЕК хвали България? И Шпигел правилно повдига този въпрос, т.к. се крадат европейски средства.
  • 76 Били

    0 2 Отговор
    Разбрахме от коментарите, че Шпигел лъжат. Ние се развиваме, щото бяхме недоразвити, имаме си вида, умни, не корумпирани министри, образованието ни е това, от което е възхити дори " Желязната лейди " някога.
    И Борисов не ни управлява еднолично.
  • 77 onq s konq

    4 4 Отговор
    И да обясни "Шпигел":КОЙ ако не Борисов трябва пише Законите в БГ?А може би се надява БГ -законите да се пишат от Шпигелката/съпругата на на Шпигел/ СРЕЩУ ПОДХОДЯЩ ХОНОРАР?А КАК реши тоя Шпигел че се на последно място по Свобода на словото,след като АБСОЛЮТНО ВСЕКИ в БГ може да говори и пише Абсолютно всичко каквото си реши и да плюе по Правителството и Борисов ДО ОТКАТ?А знае ли Шпигел че ако Ние сме на 111 място по Свобода на Словото,то РУСИЯ Е ДАЛЕЧ СЛЕД НАС - на 148място,но ГЕРМАНИЯ с Удоволствие купува Руски газ вместо да я "ОТСВИРИ"?
  • 78 Бай Яни

    0 3 Отговор
    Няма шпигел 😁🥃няма мигел. Ако нямаше свобода на словото🤔сега нямаше да Ръсите бисери тук. Никой не харесва Бойко но държи властта 🧔колкото и да не ви се иска. Тук намеса има и Курнелията😁🤣, пишат факти който в дойчланзията няма как и да знаят без някой да им е обяснил за тях. Тук мерише на БКП маниполация🧔. Ако се завърнат на власт комунягите не само вода🤔🥃но и ток няма да имате. Забравихте Виденовата зима, окрадените пари на пинсионерите, купонната система и празните магазини.
  • 79 Тоз ни завлече на дъното, а ние

    3 0 Отговор
    НАРОДЪТ СМЕ ВИНОВНИ, ЧЕ МУ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА НИ ВЛАЧИ.
  • 80 Българина

    2 1 Отговор
    Шпигел да му извадят досието от унгария
  • 81 322

    0 0 Отговор
    за тия дето изписват мисли, че газ нефт требва се спре да се взима от РФ, да вземаме от Емиратите, Саудитска Арабия, ама и те приятели с" даряващите свобода, демокрация и тем подобни бул шитове" и ще купуваме ресурсите по указана тарифа от" демократизиращите целия свят" и арабите да не останат по назад в парата, егати цените дето ще ни предложат. Тъй че вие не стр добре, не мислите