Отидете към основна версия

5 575 10

Подреждат на тото членовете на новата Конституция

  • тото-
  • конституция-
  • членове

Съставянето на новия основен закон на държавата влиза в редовния тираж на Спортния тотализатор

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Новата Конституция да е със старото съдържание. Това са решили управляващите на извънреден Коалиционен съвет. Информацията не е потвърдена от нито един независим източник, но не е и отречена.

Поредността на отделните членове в Конституцита обаче ще бъде променена, като за целта ще бъде ползвана урна на Спортния тотализатор. Лично бившият директор на държавното тото Ирена Кръстева ще даде старт на тегленето на числата, пардон, членовете, на новия основен закон на държавата, за да бъдат подредени по нов начин.

Процедурата ще бъде включена в редовния тираж на Спортния тотализатор и всеки български гражданин ще може да стане част от този уникален демократичен инструмент и дори да спечели нелоша сума.

"Създаването на нова Конституция трябва да бъде един общонационален празник, един нов Български Великден, една нова Петрова нива или поне още една Ахелойска битка", се казва в чернова на проекто-съобщението на управляващата коалиция, което ни бе осигурено от бдителни граждани.

"Не е нужно да променяме нищо, а само да го разместим. Защо да си усложняваме живота - и нашия, и вашия, в тези и без друго смутни времена", допълват от ГЕРБ и "Обединени патриоти".

В тегленето на членовете на Конституцията ще участват всички живи премиери на страната от последните 30 години, действащи депутати от партиите, подкрепящи свикването на Велико народно събрание, политолози, социолози, един социален антрополог и един политически психолог.

В името на прозрачността участниците в тегленето на членовете няма да имат право да пускат фиш в същия тираж. Забранени са и комбинациите.

Така, живот и здраве, скоро България ще има своята първа тото-конституция!

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.

Свързани новини