Отидете към основна версия

2 209 2

Джамбазки: Фандъкова дължи спешно обяснение за СПИН-а в гетата

  • ангел джамбазки-
  • вмро-
  • йорданка фандъкова-
  • циганско гето
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Завършилият трагично случай със смъртта на заразено със СПИН дете от циганското гето в „Орландовци“ е повод кметът на столицата Фандъкова да обясни защо се бави разрушаването на катуните. За това настоява заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в София Ангел Джамбазки.

Циганските гета се оказаха регламентирани от кмета на София инкубатори на зарази, разврат и престъпност, недопустими за европейска столица в 21-ви век. Абсурдно е 12-13-годишни деца да са болни от смъртоносен вирус, предаван по полов или инжекционен път. Кметът дължи незабавно обяснение – в длъжностно и в лично качество, защо не спази обещанието си да премахне циганските гета. За болните от СПИН деца се знае от месец юни. Замазването на очи с една-две показни акции очевидно не означава свършена работа. Оправданието, че липсва карта с местоположенията на катуните – също.

Преди повече от месец ВМРО предостави на Фандъкова подробна карта, припомня Джамбазки. Затова той окачествява бездействието на Общината като престъпно и опасно за обществото.

Джамбазки е категоричен, че вече няма време, в което да се обсъжда и премисля дали, как и кога да бъдат разрушени всички гета в столицата. Веднъж тръгнала, заразата няма как да бъде спряна. Фандъкова трябва да е безкомпромисна и да защити здравето на всички граждани. Затова е на тази ръководна длъжност. В гетата липсва хигиена, липсва контрол, липсва морал и възпитание, алармира с тревога общинският съветник на ВМРО.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини