Last news in Fakti

6 Декември, 2012 14:24 1 940 5

ВМРО: ГЕРБ подписва смъртна присъда на училище

  • вмро-
  • училище-
  • ангел джамбазки-
  • референдум
ВМРО: ГЕРБ подписва смъртна присъда на училище - 1
Ангел Джамбазки
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За опасността от закриването на  13-о ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и предоставянето на сградата за неясни цели алармира общинският съветник на ВМРО в София Ангел Джамбазки. Общинските съветници на ГЕРБ подписват на практика смъртната присъда на училището, което е вековен възрожденски център и олицетворение на най-добрите български образователни традиции, смята той.

Заличаването му от образователната история на София не е правилно решение, посочва Джамбазки. Той настоява незабавно в сградата на 13-о основно училище да бъде преместена Националната гимназия за древни езици и култури, която в момента също е „под циганска обсада“ в квартал Модерно предградие.

„Св. Св. Кирил и Методий“  е едно от първите училища в София след Освобождението. Днес обаче то попада в конфликтната зона около печално известния Женски пазар. В списъчния състав на славното някога училище са останали да вегетират около 50-ина цигани, а дворът му е катун и убежище на всякакви дегенерати, казва Джамбазки.

Още преди години общинският съветник от ВМРО поиска заличаването на сегашните сергии на Женския пазар и създаването на тяхно място на занаятчийски работилници и тържище за регистрирани селскостопански производители. Първоначално общината демонстрира загриженост по темата, но досега не са предприети реални действия, припомня той.

За да се запази културният и символен образ на тази част от столицата, престъпното сборище трябва да бъде премахнато, посочва общинският съветник от ВМРО. Облагородяване, хигиенизиране и „културизация“ на района ще бъде в полза както на столичани, така и на гостите на града, убеден е Ангел Джамбазки.

Утре в 16.00 ч. в Централната избирателна комисия (ЦИК) пък ще бъде внесена подписка на ВМРО по друг повод. С нея се иска регистриране на Инициативен комитет като застъпник на алтернативна позиция по време на предстоящата кампания, свързана с националния референдум. Защитаваната от ВМРО позиция ще бъде под наслов „За независима българска енергетика срещу опитите България да попадне в чужда енергийна зависимост”.

Инициативният комитет ще бъде представляван отново от Джамбазки, който е заместник-председател на ВМРО.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор
    ABE VSE GERB SA VI VINOVNI.KADE BIAHTE BE GOLEMI USTI KADE BIAHTE KOGATO KOMUNISTITE PRODADOHA RODINATA?

    Коментиран от #4

  • 2 бтн

    0 1 Отговор
    пиши на Кирилица бе

    Коментиран от #3

  • 3 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "бтн":

    begai be ......
  • 4 амаха

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БУМЕР КАМОР":

    ne sa q prodavali...zamenki praveha socialisti,doganisti i caristi :D
  • 5 GOGO

    0 0 Отговор
    ГЕРБ подписа смъртна присъда на цялата държава, та за едно училище ли ще се замислят!