Отидете към основна версия

7 899 58

Лошият терен изравнява силите

  • мерки-
  • коронавирус-
  • ангел кунчев-
  • румен радев-
  • избори-
  • кампания-
  • протести

Очертава се предизборната кампания за президентския вот да бъде пометена от протести срещу мерките

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Помните ли как Борисов закри НОЩ? Счупи си играчката като злобно дете, за да не си играят с нея другите деца. И най-вече да не Му го закрият, защото си тръгваше от властта. А идващите бяха дали ясни индикации, че нямат нужда от този щаб. Облъчвани година от медийно внимание бивши членове на щаба и други популярни покрай епидемията медици се "определиха" партийно и тръгнаха да си дирят късмета в политиката.

Костадин Ангелов пристана на ГЕРБ, Симидчиев избра "Демократична България", Чорбанов се спря на "Има такъв народ", а уж социалистът Кантарджиев тръгна по предизборни срещи с ГЕРБ и при всеки удобен случай опитва да громи действията на палача си, дето го пенсионира.

Главният здравен инспектор Ангел Кунчев обаче не залитна демонстративно към някоя партия и с тази позиция успя да остане свързан със здравната власт и при служебния кабинет.

Кунчев поднесе вчера идеите си за мерки за поведението на гражданите и бизнеса през настоящата четвърта вълна. Те меко казано бяха приети с ужас. Той е свободен електрон и може да предлага каквото си иска. Отговорността за крайното решение ще носят здравният министър и премиерът. А гневът на хората, освен по тях, ще удари по естествен път и по архитекта на кабинета - президента Румен Радев.

Както се очертава, предизборната кампания за президентския вот ще бъде в разгара на новата вълна от епидемията, а мерките вече ще бъдат наложени. И ако те бъдат гласувани в настоящият им шокиращ вариант, а дори и в по-мека форма, щабът на Радев ще има всички основания да е притеснен за крайния резултат от изборите, та дори само Цвета Кирилова да му излезе насреща. Протестите на съсловията ще пометат предизборните прояви, Борисов ще сипе хейт и присмех по селата, а страхът от заразяване отново ще удари по избирателната активност, както през април.

Както се казва във футбола - лошият терен изравнява силите. А щетата е за фаворита.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 45 гласа.

Свързани новини