Отидете към основна версия

4 494 144

Радев още може да спечели от раз, но вирусът трябва да се е снишил

  • румен радев-
  • коронавирус-
  • избори-
  • президент-
  • стойчо кацаров

Въпросът е колко от тинята, изляла се върху Кацаров и служебния кабинет, ще опръска президента

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Галъп" пресметна в най-новото си изследване, че Румен Радев има шанс да спечели още на първи тур. Предпочитанията за него са посочили 51,2% при 54,2% потвърдили, че ще гласуват. Изпълнени са и двете условия. Радев има над 50% от гласовете, а избирателната активност също е над половината. Тънкият момент е, че изследването е правено в периода 10-17 октомври. Приключило е в навечерието на днешната ни драма с нововъведените като задължителни за нормален социален живот "зелени паспорти".

Първоначалното стъписване на хората премина в гняв, който бързо започна да търси път из камънака на и без друго обърканите им души, за да се излее върху някой виновник. Въпросът е колко от цялата тиня, изляла се през последните два дни върху главата на здравния министър Стойчо Кацаров, ще опръска президента.

Последните часове бяха посветени на ремонт на първоначалната заповед и тя добива, ако не по-приемлив вид, то малко по-поносим. Европейският комисар по здравеопазването пък приветства въвеждането на зеления сертификат у нас. При 20% ваксинирани обаче, дали ще въведеш мерките веднага или ще дадеш толеранс от още три дни, горе-долу е все едно.

Най-добрият вариант за Радев е до десетина дни стрелката с новозаболелите да тръгне трайно надолу. Без значение дали е заради новите мерки или просто вирусът вече ще се е "заситил" и при четвъртата му обиколка из страната.

Най-големият коз на президента е, че все още има аванс за харчене. И той е колкото благодарение на неговите достойнства, оценени от почитателите му, толкова и на нивото на опонентите му. Които сигурно са прекрасни за близките си, но на изборния тезгях изглеждат...хайде да замълчим.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 55 гласа.

Свързани новини