Отидете към основна версия

24 971 94

Продавачите на илюзии ще сменят духовния си баща след изборите

  • соня колтуклиева-
  • продължаваме промяната-
  • асен василев-
  • кирил петков-
  • румен радев

“Продължаваме промяната” ще еволюира в променяме менторите, съюзниците и партньорите

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гледам предизборния клип на “Продължаваме промяната”(епизод 5): примитивен до припадък. Но рабо̀ти - има 250 хиляди гледания. Не съм изненадана. Кирил&Асен са продавачи на илюзии, а за тях има огромен пазар в България. Пазарът се тресе и се срива, сетне се оживява и въздига, защото има несекващо търсене на илюзии, глазирани като надежда. Купувачите са там и чакат новия продавач. Този път не става въпрос за обикновени търговци, а за тарикатски гъвкави дилъри. Те ще превърнат пазара във фондова борса и ще осребрят всеки лев. Могат го.

Асен Василев вече се е запътил към премиерския кабинет. Защото Кирил Петков, вдъхновителят на масите, няма да може да сбъдне мечтата им да стане министър-председател; най-вероятно, след утрешното решение на Конституционния съд, ще стане клиент на прокуратурата, която няма да го подгони - не; ще го дебне и ще го държи в страх и зависимост.

Предвиждам и едно класическо предателство в харвардски целофан - дори Румен Радев, щастливият “откривател” на Асен&Кирил, техният духовен баща, да остане президент, те няма да му останат верни. “Продължаваме промяната” ще еволюира в променяме менторите, съюзниците и партньорите; променяме приоритетите и политиките - това, последното, няма никак да е трудно, защото в програмата на 4П има толкова конкретика, колкото има финес в сумо-борец; всичко е в насипно състояние и звучи преписано от тезисите на партиен конгрес от времето на перестройката - време, което Кирил и Асен не помнят, но го помни техният пиар мениджър Диана Дамянова.

Апропо, уважемата г-жа Дамянова, бивш високоотговорен фактор в българския филиал на руския гигант “Лукойл”, натрупала бели пари за черни дни в първия мандат на ГЕРБ, люто ругаеше Бойко Борисов в телевизията на Слави Трифонов, създателят на партия “Има такъв народ”, от която сега безогледно краде избиратели - впрочем, със същия патос, с който навремето Слави и Куку-бенд изпяха “НЕма такава държава” и заклеймиха депутатите, сега Кирил се подиграва на депутатите: бил решил да се занимава с политика, когато видял народен представител да си слага черните очила и да заспива на банката в пленарна зала… Крадци на интелектуална (колко да е интелектуална?!) собственост или най-обикновени имитатори?! Слави, спиш ли, събуди се! Не може само Радостин Василев самоотвержено да води битки с твоите електорални терминатори. Другите бранители на ИТН къде са?

Та значи, промяна, а?! А, бе, Илиана Беновска, която блести и сияе в клипа на Асен&Кирил, не беше ли наричана “мисирката на Бойко”, не направи ли кариера в телевизията на Пеевски, не я ли обвиняваха, че е придворната медийна фурия на ГЕРБ, а?!

Промяната, госпожи и господа, затова е промяна - да изтрие старото и да възвести новото. А пълната промяна е да смени пошлия сурат с лифтиран фейс, който се усмихва със златни зъби 18-ти карат.

… Продължаваме програмата на илюзионистите до пълната победа на факирите.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 148 гласа.

Свързани новини