Отидете към основна версия

7 148 35

Сигнал към ФАКТИ: Жители на квартал "Витоша" искат светофар, обмислят протестни действия

  • симеоновско шосе-
  • витоша-
  • птп-
  • светофар-
  • столична община

Според жители на квартала липсва адекватна организация на движението

Кадър от катастрофата на Симеоновско шосе тази сутрин; Снимка: Facebook
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Арена на катастрофи” - така читатели на ФАКТИ определят кръстовището между булевард “Симеоновско шосе” и улица “Йордан Радичков” в София.

Най-малко три катастрофи са регистрирани на мястото само за седем дни. Според нашите читатели, кръстовището категорично е с висока концентрация на ПТП.

Поредна катастрофа се случи и тази сутрин, като инцидентът причини временни затруднения в движението. Образува се задръстване в посока центъра на София.

Според жители на квартал “Витоша” липсва адекватна организация на движението. Искането на гражданите е движението в кръстовището да бъде регулирано от светофар, както е на няколко кръстовища по продължението на булеварда. Обмислят се и протестни действия, ако институциите не вземат навременни мерки.

“Входът към улица “Йордан Радичков” е стеснен до степен, в която лек автомобил и камион не могат да се разминат. Видимостта е ограничена от несиметричното разположение на кръстовището, а току на ъгъла в посока Околовръстното има автосервиз. Тротоар на практика липсва. Има само една пешеходна пътека с гърбица”, разказват нашите читатели.

Те са категорични, че институциите трябва да вземат конкретни действия в посока решаване на проблема, преди някоя тежка катастрофа да вземе живота на хора. Читателите на ФАКТИ подчертават, че през мястото преминава сериозен ежедневен трафик и рискът е голям.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Адско меле на бул. "Симеоновско шосе"

    Тежка катастрофа е станала на бул. "Симеоновско шосе" в София. Това става ясно от снимки, публикувани в социалните мрежи. От кадрите се вижд ...
    29.11.2021
    16 514
    42