Отидете към основна версия

3 538 64

Пламен Даракчиев: Да дадем танковия си резерв на Украйна

  • пламен даракчиев-
  • танк-
  • украйна

Не е много ясно и не е обявено официално колко ПВО системи  и залпови ракетни установки имаме на разположение в резерв

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Премиерът Петков ни призова да дадем по една заплата за оръжие на сражаваща се Украйна.

Това коментира във "Фейсбук" Пламен Даракчиев.

Вероятно мнозина от нас биха могли да му посочат достатъчно излишно оборудване и остаряла, но годна за употреба съветска техника и боеприпаси, които са на разположение в складовете и базите на военните подразделения. Разбира се, че разполагаме с резерв от предостатъчно танкове (над 200) - различни модификации на T-72. МТЛБ-та и БТР -- също така в доволно количество (поне няколкостотин, пак в резерва).

Не е много ясно и не е обявено официално колко ПВО системи и залпови ракетни установки имаме на разположение в резерв.

И дали има изобщо смисъл да държим толкова голям резерв от морално и физически остаряла съветска военна техника. Ако питате мен, спокойно може да пратим на украинците част от нашите ПТУР (противотанкови управляеми ракети), които също разполагаме в доволно количество. АК-47 -- също. Със сигурност на един пехотинец у нас падат поне два автомата.

Можем, разбира се. И на всичкото отгоре знаем добре, че една част от тежкото въоръжение би могло да заменено много бързо със съвременни западни аналози.
Но знаете ли, тези доводи, които сега изреждам са излишни. Премиерът Петков би трябвало да е наясно с числата и възможностите за военна помощ. И със сигурност е така.

Ето защо, мисля, че въпросът е преди всичко и най-вече морален. Не знам на вас, но на мене вече ми неудобно да наблюдавам публичните гърчове в избора на между добро и зло на сума ти политици и държавници (изключвам Радев, Корнелия и Копейкин, пред които този избор не стои).

Време е вече младият премиер да си поеме кръста с ясното съзнание, че има живот и след войната. И той, и всички ние трябва да сме готови за него.
Ето сега, точно е моментът да ви кажа:
Христос Воскресе!
--------------------
На снимката виждате МТ-ЛБ. Наскоро НАП продаде на търг подобно за 16 000 лв.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 80 гласа.

Свързани новини