Отидете към основна версия

6 236 153

Емил Василев: От 300 години Русия води само кървави завоевателни войни

  • русия-
  • руска агресия-
  • покоряване

За всички останали народи войните винаги са били катастрофи, единствено Москва е излизала по-силна и от най-кръвопролитните за нея войни

Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Независимо дали Русия е царска, съветска или путинска, имперската ѝ политика през последните 300 години е една и съща - завладяване на чужди територии с агресивни войни, подчиняване и дори унищожаване на народи, заграбване на ресурсите на цели държави.

Това коментира във "Фейсбук" адвокат Емил Василев.

Удивителна приемственост, която ясно показва, че формата на управление или господстващата в даден период идеология не играят никаква роля. Каква е разликата в начина на мислене и "ценностите" на Путин, Сталин и Екатерина Велика - никакъв. Ако някой очаква, че след сегашния московски кръволок ще дойде някой коренно различен бащица, който из основи ще промени Империята на злото, жестоко се заблуждава.

За всички останали народи войните винаги са били катастрофи, единствено Русия е излизала по-силна и от най-кръвопролитните за нея войни.

Справка - нашествията на Наполеон и Хитлер. Войните са допингът, от който тя има нужда периодично, за да "поддържа формата си". Оставете руснаците без войни няколко десетилетия и те започват да линеят. Русия не може да бъде реформирана, тя може единствено да бъде спряна. Дано най-после цивилизованият свят е разбрал това.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 107 гласа.

Свързани новини

  • Президент сравни Русия с Турция

    Руският и турският ревизионизъм са съпоставими, заяви кипърският президент Никос Анастасиадис в интервю за France24, съобщава електронното издание &qu ...
    28.05.2022
    7 069
    43