Отидете към основна версия

4 719 65

Покрай руския газ зелените чорапи стават задължителни

  • гълъб донев-
  • румен радев-
  • зелени чорапи

Мнение на Емил Азар, публикувано във "Фрогнюз"

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гълъб оглави служебното правителство. Така реши президентът Радев. Това налага да припомня знаменитата мисъл на руския генерал Лебед, който „случайно“ загина с хеликоптер, след като каза, че ще се кандидатира за президент. Генерал - политик е все едно евреин – еленовъд.

Има доказателства, че Гълъб е чел и се е явявал на изпит по история на БКП, който взел с отличие. Но няма данни и свидетели, че знае нещо за Великата харта на свободите. Това прави разликите важни. Магна харта, подписана от английския крал Джон Безземни през 1015 година, описва правата на всички граждани – от краля, аристокрацията и бароните, църквата и всеки един обикновен човек. И тези права се базират на равенство. Преди 1007 години там са разбрали това. През 2022 година ЗаКаПеЧеТо на 4-я служебен кабинет на Радев иронизира протестиращите пред „Дондуков“ 2 и Кирил Петков: „Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи“. Евреин – еленовъд. Политофицер – премиер. За граждански права и обществено мнение – нула понятие. Все пак Гълъб знае думата хаштаг!

Като виждам колко военни Радев назначи за министри и премиери – такава му е банката с кадри от живота в армията, - си представям как се чувстват хората в казармата. Ами ако Радев бе лесовъд? Или овчар?

Шегувам се: такива у нас не стават политици и висши управленци. Военните са на мода. "Слушам" и кръгом - заповеди не се обсъждат.

По телевизията показаха как в Северна Корея Ким Чен Ун съобщи, че е преборил коронавируса и стотици генерали и офицери се втурнаха да му целуват ръцете.

Сценката със спасителния руски газ у нас, ще е нещо от този жанр. Бедна ви е фантазията. Третото освобождение...

Дано в МВР не се вържат на тези глупотевини и да изпратят въоръжени срещу протестиращите. Голям смях ще падне... в Кремъл.

Какъв грях извършихме, че Съдбата така жестоко ни наказва!

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 95 гласа.

Свързани новини