Отидете към основна версия

30 276 158

"К'во", изпищявам на фалцет

  • цени-
  • храни-
  • българия

Как може дори в Италия да е по-евтино, гръцката храна няма да коментирам, а за турската ще замълча!

Снимка: М. Богданова ©
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Влизам в магазина, за да купя мляко! Един традиционен български продукт - мляко бе хора, мляко прясно и кисело с оная бактерия булгарикус... И виждам, леле мале 1 литър мляко ударило 3,50 лв... К'во извиквам аз... Стрелкам поглед по витрината и го забивам за десетка в козето мляко, което ми се налага да ям от време на време и О, my God! 2,89 лв! К'во изпищявам на фалцет... И щото магазина макар и от верига е квартален аз седя между двама от служителите, почесваме се по тила като тримата, ама верно глупаци и попържваме системата, гадните политици и отвратителните спекуланти... Тюхкаме се и си се оплакваме, че ще стане още по-скъпо, още по-ужасно! Аз споделям летния си опит от 3 държави, и рева че никъде го няма това безобразие... Как може викам дори в Италия да е по-евтино, гръцката храна няма да коментирам, а за турската ще замълча!

И после пак звъня в Гърция... Викам така и така... Цените високи! От там ми казват, това нали вече го каза... Аз вия вече, не бе още по-високи са цените! И от Елада започва лекция как се гради демокрация, как там като стане такова нещо си има синдикати и разни организации, които веднага спретват огромен протест, как има служба за борба със спекулата, а не като тук к'ви ли не правителства да се чудят как да ни унищожат! Въздишам като обречен човек и затварям телефона...

И пак попържня ама за мене си, че останах и ме съсипаха в родната ми страна, в милата ми България ме унижават, мародерстват и тормозят!
Къде е изхода се питам... И не искам да мисля, че иде зима... Само ако можеше като мечките да заспим и да се събудим напролет!

Д.Р.
Читател на ФАКТИ

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 279 гласа.

Свързани новини