Отидете към основна версия

2 003 29

„Ядрена мръсна бомба се сглобява в Черновци“: още един фейк от руснаците

  • украйна-
  • русия-
  • ядрено оръжие

Самата идея за използване на смъртоносни оръжия е отвратителна

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на 24tv.ua

Руската пропаганда не се уморява да измисля нови глупости за Украйна. Един от "експертите" на Кремъл каза, че в Буковина гражданите на нашата държава сглобяват "мръсна ядрена бомба".

Наскоро руският министър на отбраната Сергей Шойгу окончателно загуби разума си и каза, че украинците изглежда са започнали да разработват оръжия за масово унищожение. „Мръсната бомба”, както пишат вражеските медии, получи два дни след раждането си в болното въображение на кремълски чиновник, черновицка регистрация.

Военният „експерт“ Александър Артамонов в ефира на една от руските информационни медии започна да говори, че украинските власти „разработват“ аналог на ядрено оръжие. Разбира се, ние самите не бихме могли да измислим такава „брилянтна“ идея – да създадем оръжия за масово унищожение – така че британските разузнавателни служби изглежда стоят зад това.

Илюзорната бомба Киев няма да се появи, а в Черновци. Логиката на окупаторите е много трудна за разбиране. След това изявление възникват много въпроси, по-специално, ако Кремъл е знаел, че украинските власти разработват аналог на ядрено оръжие, тогава защо казват това едва сега. Защо в този случай руските войски изобщо са решили да воюват с Украйна, ако тя "може да използва" оръжия за масово поразяване.

Думите на руските "водачи на общественото мнение" не трябва да се приемат насериозно, но човек може да се посмее на изказванията им.

Те сами го измислиха, сами повярваха в това и ще реагират. Така най-добре може да се опише целият този шум в руското информационно пространство около „мръсната бомба“. От Кремъл вече "сериозно" увериха, че ще реагират решително на използването от Киев на оръжия за масово поразяване.

Засега украинските власти не са обявили нищо за възстановяване на ядрения потенциал и разработване на "мръсна бомба". Министърът на отбраната Алексей Резников дори трябваше да обяснява защо думите на Шойгу са пълни глупости. Според него Украйна се бори да прогони нашествениците от земята си. Самата идея за използване на смъртоносни оръжия е отвратителна.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 35 гласа.

Свързани новини