Отидете към основна версия

6 304 151

Нов „шедьовър“ на руската дипломация в ООН: Ентомологът Небензя откри нов вид бойни антируски комари

  • украйна-
  • русия-
  • василий небензя-
  • комари

Русия изглежда като шут в очите на международната общност

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на cyprus-daily.news

Русия не спира да учудва света с безсмислени изказвания. След като обвини Украйна в създаването на „мръсна бомба“, постоянният представител на Русия в ООН и ентомолог /б.р Ентомологията е дял на биологията, който изучава насекомите/ на непълно работно време Василий Небензя изрази поредната лудост за „борбата с комарите“.

Високопоставеният служител на Руската федерация в разказа си за „украинските военни биолаборатории“ заяви, че на временно окупираната територия на Херсонска област уж са открити „три дрона с контейнери от по 30 литра всеки“. Те, както фантазира Василий Небензя, могат да се използват за разпространяване на някои биоагенти. След това той премина към "факта", че Съединените щати уж са патентовали „дрон за пренасяне на комари, заразени с опасен вирус“. По думите му такъв дрон транспортира в даден район контейнер с голям брой заразени комари и ги пуска там. При ухапване комарите заразяват атакуваните хора с патогени на особено опасни заболявания, след което един войник няма да може да изпълнява възложените му задачи.

Русия многократно е разпространявала фейкове за биолаборатории в Украйна. Отначало ставаше дума само за птици, заразени с различни болести, след това за прилепи, а сега в руския делириум се появи „борба с комари“. Всичко това се обявява на ниво ООН пред представители на цивилизованите държави. Русия напълно се дискредитира с постоянни лъжи и празни обвинения към Украйна и западните страни и изглежда като шут в очите на международната общност.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 125 гласа.

Свързани новини