Отидете към основна версия

2 468 17

Стоян Тончев: Несериозно е да се говори за редовно правителство след изборите на 2 април. "Магнитски 3" предстои

  • стоян тончев-
  • редовно правителство-
  • 2 април-
  • магнитски 3

ПП-ДБ ще "бягат като дявол от тамян" от политическо сношение с ГЕРБ, защото това ще предначертае пълния им крах на местните избори и при следващия парламентарен вот, който ще е скоро, коментира журналистът

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Считам, че е изключително несериозно да се говори за редовно правителство след изборите на 2 април.
Шансовете да има такова са много малки и ако страната е на тях, то това ще се случи единствено при мощен външнополитически натиск. При подобни обстоятелства кабинетът ще е изключително нестабилен и краткосрочен - за приемане на конкретни законопроекти.
Лично аз не виждам как Борисов (ГЕРБ) ще се коалира с тези, които го арестуваха, още повече, когато съдът се произнесе, че арестът е бил незаконен. Въпреки че, едва ли някой се интересува от мнението му, след като видяхме, че дори кметовете му не го базарят (пловдивският първи се разписа) - гледат към Радев за местните избори "по пътя на копринката" и гравитиращите около него олигарси. Без явно да са наясно, че са заедно с Борисов, а Гешев им играе на всички по свирката.
Определено Борисов е изцяло зависим от благоразположението на външни фактори, а единствената му цел е бурята, която предстои, да го отмине.
От друга страна смятам, че ПП-ДБ ще "бягат като дявол от тамян" от политическо сношение с ГЕРБ, защото това ще предначертае пълния им крах на местните избори и при следващия парламентарен вот, който ще е скоро.
Ако погледнем към другата самоопределяща се като "евроатлантическа партия" ДПС, то тя се очертава невъзможен партньор както за ГЕРБ, така и за ПП-ДБ, докато в редиците ѝ е санкционирания за корупция от САЩ и Великобритания Делян Пеевски.
И тук същественият въпрос, който си задават повечето граждани, е: Какъв е смисълът от упражнението на 2 април?
Любопитно е каква ще е съдбата на титуляра на другия център на властта - Прокуратурата (Иван Гешев). Въпреки че за мнозина там картите вече са раздадени, а с пристигането на новия посланик на САЩ в България ще бъдат свалени на масата и обърнати.
"Магнитски 3" предстои.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 34 гласа.

Свързани новини