Отидете към основна версия

3 040 144

Борбата срещу евроатлантизма продължи да кипи по всички фронтове, видно от серия знаци като тоталитарни тотеми

  • борба-
  • фронтове-
  • знаци-
  • тоталитарни тотеми-
  • евроатлантизъм

Без анализ на изпълнението на приходите и без приложени прогнози, докладът се опита да плаши с промяна на валутния курс лев-евро и спасяване с МВФ от фалит и да внушава, че определени политически сили са виновни за влошаване на публичните финанси, коментира финансистът

Снимка: Нова телевизия
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Евгений Кънев във Фейсбук

Борбата срещу евроатлантизма продължи да кипи по всички фронтове и през последната седмица, видно от серия знаци като тоталитарни тотеми.
(1) Доклад на финансовия министър
Без анализ на изпълнението на приходите и без приложени прогнози, докладът се опита да плаши с промяна на валутния курс лев-евро и спасяване с МВФ от фалит и да внушава, че определени политически сили са виновни за влошаване на публичните финанси. И затова трябва да платят всички изрядни фирми чрез данък на “свръхпечалбата” си - от които 99% са МСП, никога не получавали помощи. С други думи, с едната ръка щедро се раздават помощи на едрия бизнес, а сега дребният бизнес трябва да напълни пак бюджета.
И след това докладът “изтича”
към всички медии светкавично. А пасът е отигран от стабилизатора от Банкя веднага със закана към “виновните” и че само той ще ни стабилизира.
(2) Филмът Навални
Беше отразен с няколко изречения от водещите медии без никоя да посмее да го излъчи, въпреки Оскара, въпреки решаващото българско участие.
Или може би точно заради него. Зер, как така ще излъчваме филми на враговете на Руската Федерация.
Виж изкуството на Максим Генчев, върлият фен на Путин, е къде къде по-подходящо - за финансиране и показване.
(3) Призовката за арест на Путин от Хага.
Какво казаха Радев, Копейкин, Нинова, Волгин - не разбрах?
Очаквам да видя не бланкетно отразяване като тикване на кутийка, а подробни анализи и интервюта на водещите ни медии.
(4) Шоуто на Гешев
Кандидатът за бг Оскар даде каквото можа като изборна лепта за ГЕРБ и ДПС - като съчета несъчетаеми персонажи в общ сюжет.
Като онзи бг фатмак дето получил Нобелова награда по физика, защото съчетал време с пространство - казвайки на един войник: “Копай от мен до пладне”.
(5) Панорама
Тя успя да ни покаже в едно предкомунистическия, комунистическия и посткомунистическия - но еднакво русофилски - синдром на българската менталност - само в рамките на едно предаване. Как така няма поне една евроатлантическа малка партия за показване остава загадка.
Бедни, бедни Алеко.
Булгар, Булгар все Евразия го тегли.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 94 гласа.

Свързани новини