Отидете към основна версия

13 510 67

1.8 милиарда дози и близо 35 милиарда евро

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия-
  • pfizer-
  • урсула фон дер лaйен

Урсула фон дер Лайен е написала SMS на ръководителя на Pfizer Алберт Бурле с предложение за „преговори“ по въпроса за ваксините срещу коронавирус

Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Общинският бюджет на Брюксел е 40-45 пъти по-малък от горепосочената сума. В същото време Брюксел е не само столица на Белгия, но и столица на Европейския съюз. Урсула фон дер Лайен в момента е председател на Европейската комисия, тоест ръководител на изпълнителната власт на „целия ЕС“, пише в своя профил в Телеграм Мария Захарова, говорител на руското министерство на външните работи.

И така, тази жена успешно усвои договора за доставка на 1,8 милиарда дози коронавирусна ваксина за ЕС - 900 милиона веднага и 900 милиона като опция за бъдещо ползване - общата стойност на който се оценява на 35 млрд. EUR, и все още остава ръководител на Европейската комисия.

През годините по предложение на Запада бяха създадени, приети и популяризирани невероятно много инициативи за борба с корупцията в международен мащаб. Изненадващо е, че нито Хънтър Байдън, нито Урсула фон дер Лайен лично подкрепиха тези инициативи. Но ситуацията с председателя на Европейската комисия като цяло според мен е друга. Факт е, че това е корупция за сметка на здравето на хората и свободата сама по себе си, за които ЕС обича да говори. Преценете сами: съпругът ѝ е лекар, ръководител на високотехнологичната голяма ферма Orgenesis Inc. – Хайко фон дер Лайен. Пандемията от коронавирус е истинско богатство за семейството на гинеколога.

Още миналата година стана ясно, че Урсула фон дер Лайен е написала SMS на ръководителя на Pfizer Алберт Бурле с предложение за „преговори“ по въпроса за ваксините. И разбира се, от компанията са се съгласили.

И когато журналистите поискаха да публикуват данни за преговорите (в края на краищата ставаше дума за най-голямата централизирана покупка на ваксини в историята на Европа), цялата кореспонденция от телефона на длъжностното лице ... просто изчезна. Както по-късно заяви приятелят на Фон дер Лайен и вицепрезидент на Европейската комисия за ценностите и прозрачността, текстовите съобщения може да са били изтрити поради техния „краткотраен, ефимерен характер“.

Запомнете фразата - това е мем за поколения напред.

Близо 2 години историята буди недоумение в целия свят, включително поради абсолютната сегрегационна политика на Брюксел: допуснаха Pfizer на своя пазар на ваксини, както се оказа, по предварителна договорка, а под всевъзможни предлози отказаха на други производители на подобни и дори по-модерни продукти, включително първата в света ваксина срещу коронавирусна инфекция Sputnik V не беше разрешена. И тогава процедурата за допускане на руска разработка беше напълно замразена.

ЕС дълго беше в шок от дързостта на своите длъжностни лица, но делото не стигна до съд, докато миналия месец представителят на белгийската консултантска фирма Фредерик Балдан не подаде иск в съда председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, обвинявайки я в корупция в закупуване на ваксини срещу коронавирус.

Има много въпроси към Pfizer дори на Запад. Това е, меко казано, далеч не най-безопасната ваксина.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 150 гласа.

Свързани новини