Отидете към основна версия

4 815 21

Живко Чакракчиев: Пребитият в Струга Бекир Кадриески вече е по-добре

  • живко чакракчиев-
  • бекир-
  • кадирски-
  • струга-
  • пребит

Ще преценим още колко време ще остане в болница, казва съпредседателят на „Шемето“

Кадър: "Евроком"
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пребитият в Струга съпредседател на българското дружество "Шемето" Бекир Кадриески вече се лекува във ВМА и е по-добре. От Министерството на външните работи вече проведоха среща с посланика на Република Северна Македония у нас г-жа Агнеза Руси-Попоска. Българската страна изрази притеснение във връзка с извършеното нападение срещу Бекир Кадриески. Пред ФАКТИ по темата говори другият съпредседател на дружеството Живко Чакракчиев.

- Г-н Чакракчиев, Бекир Кадирески е във ВМА от петък. Какво е състоянието му днес?
- В момента е по-добре, вече може да ходи спокойно, въпреки че все още има болки в стомаха. Но лекарите казаха, че това е нормално, предвид побоя, който е преживял.

- А Бекир какво казва…
- Той се притеснява за своята сигурност и казва, че няма да мръдне от България, докато не получи българско гражданство. Ще пробваме с всички сили и възможности да му помогнем. Той все пак е съпредседател – заедно с мен, на една организация, зад която седят доста голям брой хора. Говоря за помаци – български мохамедани, които са в Северна Македония, а заедно с тях и македонски българи - християни. Защото нашето сдружение е напълно отворена организация, в която цари само приятелство и разбирателство.

- Колко време още ще го държат в болница?
- Говорих с лекари и те казаха, че състоянието му е стабилно и може да го изпишат, но трябва да се пази и да си пие хапчетата. Ще преценим още колко време ще остане в болница.

- А след това…
- Ще намерим къде да остане. Това не е проблем.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини