Отидете към основна версия

1 868 40

Мултикултурната ксенофобия в Русия: безсмислена и безпощадна

  • мултикултурната ксенофобия-
  • русия-
  • кремъл-
  • москва-
  • владимир путин-
  • ксенофобия

Ксенофобията и мизантропията се превърнаха в основата на съвременна Русия. А безнаказаността за това само засили чувството на омраза към всички, които изглеждат, мислят, говорят различно

Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Събитията, които се случиха вечерта на 29 октомври на летището в Махачкала, когато радикали нахлуха в главния терминал и на пистата в търсене на евреи, пристигащи в Дагестан, бяха доста предвидими. И дори не става дума за това, че предишния ден, на 28 октомври, подобни погроми се състояха в Хасавюрт, когато тълпа от радикали претърси евреи в хотелските стаи и така наречените правоприлагащи органи не им попречиха да направят това.

Очаквано, тъй като ксенофобията и мизантропията се превърнаха в основата на съвременна Русия. А безнаказаността за това само засили чувството на омраза към всички, които изглеждат, мислят, говорят различно.

В Русия исторически се е случило така, че всички вътрешни проблеми се компенсират от култивирането в обществото на омраза към други националности, религии и дори националности вътре в самата Русия. Когато пропагандата не дава на руснаците ясна индикация кого да мразят отвън, те започват да се мразят един друг, своите съседи във федералните окръзи и региони.

През 90-те години, в продължение на цяло десетилетие, най-тежката икономическа криза беше напълно покрита от време на време от народната омраза към „лицата от кавказката националност“. Ксенофобията се превърна в истински спасител за некомпетентното, крадливо ръководство на Русия, но след идването на Путин на власт тези процеси се засилиха. Наистина, при Путин конфликтите на етническа основа не само бяха използвани, те бяха катализирани и междуетническата омраза беше насърчавана.

Именно при Путин, под егидата на ФСБ, край Санкт Петербург беше открит центърът „Партизан“, където преминаха и продължават да се подлагат на бойна подготовка стотици неонацисти от цял ​​свят. Приемателният център се управлява от Руското имперско движение (РИД) и е снабден с всичко необходимо за изучаване на тактиката на бойните действия в градски условия на членовете му. Много от „учениците” на този център впоследствие се оказват в горещи точки, включително като част от ЧВК „Вагнер”.

В същия Санкт Петербург той не просто се крие от ФБР, но и основателят и лидер на американската паравоенна неонацистка група The Base Риналдо Назаро, който избяга от правосъдието в Русия, живее свободно.

Именно в Русия официално се проведе „Международен руски консервативен форум“, който събра представители на водещи неонацистки и крайнодесни партии от 11 европейски страни. Освен това това, събитие беше организирано от партията "Родина", от която е руският политик Дмитрий Рогозин, който преди кариерата си редовно участваше в неонацистки сбирки.

Именно при Путин дълги години в Русия действаше неонацистката организация „Руски имидж“, която стана основата на BORN - която се занимаваше с грабежни нападения, както и с поръчкови убийства, включително в интерес на руските специални служби и към който имат отношение журналисти от Комсомолская правда и изданието под патронажа на руското Министерство на отбраната.

Именно при Путин руските разузнавателни служби започнаха активно да спонсорират такива европейски неонацистки организации като: Златна зора от Гърция; Националдемократическа партия на Германия; български "Атака"; "Ломбардска лига" от Италия; италианска "Нова сила"; Британска национална партия; Партия на шведите; Датската партия и много, много други.

И именно при Путин беше създадено точно копие на нацистката Хитлерюгенд - Младата армия, в която децата се учат да убиват и мразят и чиито хора, изпълнени с омраза, от време на време застрелват свои съученици в учебните заведения .

Следователно, в страна с такива тенденции, какви други прогнози може да има за събития, освен неизбежни и мащабни погроми?

По едно време световната общност си затваряше очите за това как нацизмът расте и укрепваше в Германия и по същия начин световната общност си затваряше очите за култивирането на неонацизма в Русия. Грешките са същите, крайният резултат може да е същият... Засега това е само първото обаждане в държава, изградена върху омраза.

Източник: Телеграм канала на Александър Коваленко

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 30 гласа.

Свързани новини