Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 10:00 1 828 40

Мултикултурната ксенофобия в Русия: безсмислена и безпощадна

  • мултикултурната ксенофобия-
  • русия-
  • кремъл-
  • москва-
  • владимир путин-
  • ксенофобия

Ксенофобията и мизантропията се превърнаха в основата на съвременна Русия. А безнаказаността за това само засили чувството на омраза към всички, които изглеждат, мислят, говорят различно

Мултикултурната ксенофобия в Русия: безсмислена и безпощадна - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Събитията, които се случиха вечерта на 29 октомври на летището в Махачкала, когато радикали нахлуха в главния терминал и на пистата в търсене на евреи, пристигащи в Дагестан, бяха доста предвидими. И дори не става дума за това, че предишния ден, на 28 октомври, подобни погроми се състояха в Хасавюрт, когато тълпа от радикали претърси евреи в хотелските стаи и така наречените правоприлагащи органи не им попречиха да направят това.

Очаквано, тъй като ксенофобията и мизантропията се превърнаха в основата на съвременна Русия. А безнаказаността за това само засили чувството на омраза към всички, които изглеждат, мислят, говорят различно.

В Русия исторически се е случило така, че всички вътрешни проблеми се компенсират от култивирането в обществото на омраза към други националности, религии и дори националности вътре в самата Русия. Когато пропагандата не дава на руснаците ясна индикация кого да мразят отвън, те започват да се мразят един друг, своите съседи във федералните окръзи и региони.

През 90-те години, в продължение на цяло десетилетие, най-тежката икономическа криза беше напълно покрита от време на време от народната омраза към „лицата от кавказката националност“. Ксенофобията се превърна в истински спасител за некомпетентното, крадливо ръководство на Русия, но след идването на Путин на власт тези процеси се засилиха. Наистина, при Путин конфликтите на етническа основа не само бяха използвани, те бяха катализирани и междуетническата омраза беше насърчавана.

Именно при Путин, под егидата на ФСБ, край Санкт Петербург беше открит центърът „Партизан“, където преминаха и продължават да се подлагат на бойна подготовка стотици неонацисти от цял ​​свят. Приемателният център се управлява от Руското имперско движение (РИД) и е снабден с всичко необходимо за изучаване на тактиката на бойните действия в градски условия на членовете му. Много от „учениците” на този център впоследствие се оказват в горещи точки, включително като част от ЧВК „Вагнер”.

В същия Санкт Петербург той не просто се крие от ФБР, но и основателят и лидер на американската паравоенна неонацистка група The Base Риналдо Назаро, който избяга от правосъдието в Русия, живее свободно.

Именно в Русия официално се проведе „Международен руски консервативен форум“, който събра представители на водещи неонацистки и крайнодесни партии от 11 европейски страни. Освен това това, събитие беше организирано от партията "Родина", от която е руският политик Дмитрий Рогозин, който преди кариерата си редовно участваше в неонацистки сбирки.

Именно при Путин дълги години в Русия действаше неонацистката организация „Руски имидж“, която стана основата на BORN - която се занимаваше с грабежни нападения, както и с поръчкови убийства, включително в интерес на руските специални служби и към който имат отношение журналисти от Комсомолская правда и изданието под патронажа на руското Министерство на отбраната.

Именно при Путин руските разузнавателни служби започнаха активно да спонсорират такива европейски неонацистки организации като: Златна зора от Гърция; Националдемократическа партия на Германия; български "Атака"; "Ломбардска лига" от Италия; италианска "Нова сила"; Британска национална партия; Партия на шведите; Датската партия и много, много други.

И именно при Путин беше създадено точно копие на нацистката Хитлерюгенд - Младата армия, в която децата се учат да убиват и мразят и чиито хора, изпълнени с омраза, от време на време застрелват свои съученици в учебните заведения .

Следователно, в страна с такива тенденции, какви други прогнози може да има за събития, освен неизбежни и мащабни погроми?

По едно време световната общност си затваряше очите за това как нацизмът расте и укрепваше в Германия и по същия начин световната общност си затваряше очите за култивирането на неонацизма в Русия. Грешките са същите, крайният резултат може да е същият... Засега това е само първото обаждане в държава, изградена върху омраза.

Източник: Телеграм канала на Александър Коваленко


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опорка

    39 13 Отговор
    Дошли са грантовете от козяк

    Коментиран от #5, #11

  • 2 тей тей

    23 4 Отговор
    целият свят е заблуден и не вижда истината...
  • 3 Бесен-_ Язовец

    31 15 Отговор
    Хахаха мизантропия в мултиетническа държава мн сте зле в петата колона на Сорос.
  • 4 Професора

    34 12 Отговор
    Сега цял ден ще дъвчат инцидента в Дагестан обаче няма да публкуват за про палестинския митинг в NYи как са чупили закусвални на евреи там.

    Коментиран от #38

  • 5 МултиКулт

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Опорка":

    А кой счупи Капитолия?
  • 6 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    14 29 Отговор
    Съвсем скоро за всичко ще си платят .Десетки години рашистите ще бъдат изолирани в блатото

    Коментиран от #37

  • 7 Българин 🇧🇬

    32 12 Отговор
    Мизантропите удариха болница в Газа и убиха 300 деца и двеста възрастни, а човеколюбивия цивилизиван ЕС и САЩ подкрепя Израел.

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    25 11 Отговор
    ПАК ЗА ВСИЧКО ВИЕ ВИНОВНА РУСИЯ ТЪПА СТАТИЯ

    Коментиран от #13

  • 10 Сипиро

    21 9 Отговор
    Християни и мюсюлмани в Русия живеят заедно и се разбират прекрасно,а това че там и едните и другите,а и по целия свят хората мразят евреите явно си има причина за това.
  • 11 Хахахаха

    9 17 Отговор

    До коментар #1 от "Опорка":

    Дошли са опорките от Митрофанова. Хахахаха. Кое по-точно не е вярно другар? За всичко това можеш да намериш информация, стига да искаш да го гуглиш. Но понеже новината не ти харесва и нямаш желание да потърсиш в нета, че всичко това е вярно.
  • 12 Хахахаха

    15 14 Отговор

    До коментар #7 от "Българин 🇧🇬":

    Нито ЕС, нито САЩ изстреляха 5 хиляди ракети в посока Израел на 7 октомври! Хамас нападнаха, без да мислят за последствията върху цивилното население. Не може да изстреляш 5 хиляди ракети и да очакваш, че никой няма да отговори.
  • 13 Хахахаха

    8 8 Отговор

    До коментар #9 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    Неонацизма в русия е голям. Потърси в нета за всичко, което е изписано тук и ще го намериш. А ако искаш да видиш и пусин сниман до неонацист, напиши пусин и Дмитрий Ут кин, ще видиш снимка на вожда ти с неонацист с СС татуировки. Между другото, той беше в самолета на Вагнер и загина (може би) с Пригожин. Беше един от основателите на Вагнер.
  • 14 yкpонюз

    15 10 Отговор
    Авторът на това е yкpoпа Александър Коваленко от Бесарабски фронт понататък няма нужда да четете, това са безумни пропаганди граничещи с шизофрения!

    Коментиран от #19

  • 15 Азз

    11 8 Отговор
    като видях оля-ля...безАРАПскио фронт и цялата холивудска продукция....от тях истината и само истината....
    майтаб бе Уили....
  • 16 В момента

    9 7 Отговор
    Ксенофобията и мизантропията в израел е водеща
  • 17 москалете

    6 5 Отговор
    ще приемат исляма 😚
  • 18 Гражданин

    11 7 Отговор
    Комунизмът и фашизмът са двете страни на една и съща монета -власт чрез терор!
  • 19 Гражданин

    9 7 Отговор

    До коментар #14 от "yкpонюз":

    Путлеризмът е шизофрения!
  • 20 Ъхъъъ

    13 6 Отговор
    Е как така бе, нали фашистите бяха в други държави ?
    Какво стана накравя нацистите и фашистите показателно са в Руската Федерация !
  • 21 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Коваленко,,?
    Ха ха ха
  • 22 Баце ЕООД

    4 1 Отговор
    Пахахахахаха... Източник не, ми направо фашизъм от Александър Коваленко

    Коментиран от #24, #25

  • 23 А бе смешници,

    7 5 Отговор
    става дума за Дагестан,а вие ми говорите за Русия!Вярно е че според западния наратив за всичко е виновна Русия,но вече прекалявате!Колкото повече плюете срещу Русия,толкова повече хора по света им симпатизират!

    Коментиран от #33

  • 24 Хахахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Баце ЕООД":

    Ааааа ти чакаш информацията от кокошенко ли? Тя ли е достоверна за теб? Хахахаха. Няма значение от кого е статията, важното е че фактите са истински. Информацията може да си я потърсите в нета сами. Пиши имената които са в статията и ще ти излезе информацията.
  • 25 Хахахаха

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "Баце ЕООД":

    Е то Дагестан не е ли в Русия? Или Дагестан е в Русия само когато ще се мобилизира армия, а когато е за лоши неща, не е в русия?
  • 26 Шшш,алоуу

    9 7 Отговор
    Не ви ли срам бе?
    Израелските ционисти избиха над 3000 деца, а тук ни занимавате с някаква измислена ксенофобия!

    Подигравате ли се?

    Коментиран от #34

  • 27 провинциалист

    6 10 Отговор
    А индианците защо са в резервати?
  • 28 Отвратен

    12 5 Отговор
    Ненапразно наричат Русия "Империята на злото"... Там всичко е пречупено през призмата на кремълската пропаганда и шовинизма... Включително и в тези мюсюлмански републики...
  • 29 Тоя сега

    7 3 Отговор
    Да обясни какви са Азов,десен сектор , степан Бандера и защо украинския парламент почете рождения ден на Бандера

    Коментиран от #39

  • 30 !!!?

    10 4 Отговор
    Нацизмът кожата ще си одере но нрава не !!!?

  • 31 Пиночет

    6 3 Отговор
    На никой не му пука за руските палячовци!
  • 32 Урюрвкос

    3 2 Отговор
    нещо подобно чух от коментара на един журналист, украинския народ е предимно еврейски и поддържа традиционно тесни връзки със Израел. На Путин това не му харесва и той методично го унищожава вече 9 год. С какво Путин се различавал от Хамас и още такива в този смисъл
  • 33 Хаха

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "А бе смешници,":

    Я научи къде се намира Дегестан и после пиши !
  • 34 Малко са

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "Шшш,алоуу":

    Тури още няколко нули.А за ракетите на "Хамас" кажи ,че не са били 7000 за един ден,а 7,и не са били ракети а балони,и всички ще повярваме,мдаммм...!
  • 35 Убеден

    8 5 Отговор
    Бездуховна, тотално пропаднала нация са руснаците и заразиха със своя шовинизъм всички останали републики в РФ.
  • 36 муше дъян

    0 0 Отговор
    ще стане смачхала.като газа 😁
  • 37 катран

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    ама много си зле...УЖАС..
  • 38 Доктор Гилотен

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Професора":

    аз не съм нито арабин, нито мюсулманин, затова не ми пука за палестинските протести, смятам че трябва да бъдат забранени на територията на всяка европейска държава и всеки не спазваш разпоредбите мюсли да бъде незабавно арестуван и вкаран в затвора, а близките му незабавно депортирани от Европа с черен печат.
  • 39 как какви са

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Тоя сега":

    ами украински патриоти и борци за свобода, като Ботев и Левски! Бандера се бори с Съветско-руската империя и комунизма, а Ботев и Левски срещу Османската империя и исляма!
  • 40 Българи спрете Хамас, преди да е

    0 0 Отговор
    дошъл у нас!